Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Micul Darius, la un pas de moarte la 6 ani, strivit de o poartă neasigurată pe un teren de fotbal din Bihor. Cum l-a găsit tatăl său

O joacă pe terenul de fotbal s-a transformat într-o tragedie. Un copil de 6 ani Bihor a ajuns în comă la spital, strivit de o poartă metalică, neancorată. Băiatul a fost internat la terapie intensivă şi operat de urgenţă pe creier. Localnicii spun că nu e prima oară când cei mici sunt puşi în pericol de cei care uită să lase porţile la pământ când nu sunt meciuri pe terenul administrat de Primărie. 

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 19:26

Vezi și

Tragedia s-a petrecut în localitatea Ciumeghiu din Bihor, pe terenul de fotbal aflat în grija primăriei. Darius obişnuia să meargă acolo cu prietenii. Aseară, copiii au găsit poarta ridicată şi s-au agăţat de ea. Cum nu era asigurată, la un moment dat structura metalică s-a prăbuşit şi l-a prins pe băiatul de 6 ani sub greutatea ei. 

Darius, în comă la 6 ani, strivit de poarta de fotbal neasigurată

"Când am ajuns acolo, copilul era întins pe jos. Nu mai era conştient băiatul. Făcea: Mm, mm. Nu mai vorbea cu nimeni", povesteşte Gheorghe Miculiță, tatăl lui Darius. "A picat poarta pe el. I-a venit bara aia de sus în cap. El e mic, uite atâta e", spune bunicul unui martor

Copiii au mers pe teren însoţiţi un adult, numai că, preţ de câteva minute, au rămas nesupravegheaţi. "Mama băiatului cu care s-a jucat copilul acolo a plecat până la bunică-sa, aici, lângă terenul de fotbal. Când a venit înapoi, s-a speriat. Dacă stau în picioare, trebuie să fie băgate în pământ sau ancorat sau ceva să nu cadă pe copii", adaugă Gheorghe Miculiță, tatăl lui Darius.

Pe acelaşi subiect

"Sunt de antrenament şi sunt instabile"

Terenul e administrat de primărie şi oricine joacă fotbal acolo poate să mute porţile oricum, oriunde. Regula nescrisă e ca la plecare să le pună la pământ, spun localnicii. Doar că asta nu se întâmplă întotdeauna. Şi nu e prima dată când cei mici au fost puşi în pericol.

"Sunt de antrenament şi sunt instabile. Nu sunt sigure deloc. Şi verişorul meu, unul, când a jucat, s-a urcat pe ea şi a căzut pe spate. El a avut noroc că a pus piciorul la bară şi nu a reuşit să cadă chiar pe el. Nu a păţit nimic", povesteşte un copil.

Darius are răni grave, în special la cap, şi a fost dus la Spitalul Judeţean din Oradea. "A fost adus inconştient după un traumatism cranian şi a intrat direct în sala de operaţie", a declarat Zoltan Beres, medic UPU Oradea. Edilul comunei a fost de negăsit pentru un punct de vedere despre incident. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Anul trecut, un tânăr de 23 de ani din Argeş a fost strivit mortal de o poartă metalică neancorată

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Micul Darius, la un pas de moarte la 6 ani, strivit de o poartă neasigurată pe un teren de fotbal din Bihor. Cum l-a găsit tatăl său