Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne, despre incidentul de la o secţie de vot din Prahova: "Poliţiştii au dispoziţie să riposteze"

Marcel Vela, ministrul de Interne, a transmis un mesaj dur, după ce un bărbat a fost împuşcat de un poliţist la o secţie de vot din Prahova, sâmbătă seara.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.11.2019, 07:44

Ministrul de Interne a votat la Liceul Jean Monnet, din Bucureşti
Ministrul de Interne recomandă poliţiştilor să riposteze dacă sunt atacaţi - Hepta

Marcel Vela, ministrul de Interne, a transmis un mesaj dur, după ce un bărbat a fost împuşcat de un poliţist la o secţie de vot din Prahova, sâmbătă seara.

Vela a fost, duminică, unul dintre primii votanţi la alegerile prezidenţiale, el exercitându-şi dreptul la Liceul Jean Monnet, din Bucureşti.

În ciuda orei matinale, Vela nu a ezitat să abordeze câteva dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului.

Pe de o parte, Vela a anunţat că autorităţile asigură organizarea alegerilor în cele mai bune condiţii cu ajutorul a circa 39.000 de oameni de ordine.

Pe de altă parte, chestionat în legătură cu un incident petrecut sâmbătă seara, la o secţie de vot din Prahova, ministrul de Interne a avut o reacţie dură precizând că "vreau să-i atenţionez pe toţi cei care sunt violenţi şi atacă poliţiştii că aceştia din urmă au dispoziţie să riposteze. Nu e posibil ca într-o ţară normală, oameni violenţi, interlopi, infractori să atace poliţiştii. Trebuie să luăm atitudine şi să apreciem sacrificiul acestor oameni".

Vă reamintim că, sâmbătă seara, un ofiţer de poliţie din Drăgăneasca, Prahova, a împuşcat în picior un bărbat care era sub influenţa băuturilor alcoolice şi care l-a atacat pe poliţistul care păzea secţia de votare, pe motiv că el vrea să voteze deja, deşi secţia urma să se deschidă abia a doua zi, la ora 07.00.

În legătură cu acest incident, ministrul de Interne l-a lăudat pe poliţistul care a acţionat la faţa locului precizând că "au fost mai mulţi indivizi care erau în stare de ebrietate şi care au rupt gardul instituţiei. S-au înarmat cu bucăţi din gard, cu intenţia clară de a-l ataca pe poliţist. Acesta s-a comportat exemplar. Puneţi-vă în locul lui. Un poliţist singur, într-un sat, atacat de cinci indivizi înarmaţi. S-a confruntat cu acei oameni violenţi, s-a luptat, a reuşit să se descurce într-o situaţie critică. A executat şi focurile de avertisment, conform legii. În final, pentru a linişti agresivitatea acelor indivizi, l-a împuşcat pe unul dintre ei în picior. Din punctul nostru de vedere s-a comportat exemplar".

Despre alegerile prezidenţiale, Vela a anunţat că "am votat pentru ceea ce ne dorim cu toţii, respectiv pentru normalitate. Am votat pentru nepoţica mea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne, despre incidentul de la o secţie de vot din Prahova: "Poliţiştii au dispoziţie să riposteze"