Antena Meniu Search
x

Video Momente emoţionante la baza NATO de la Cincu. Militarii francezi veniţi în sprijinul armatei române au predat ştafeta camarazilor de arme cu aceeaşi misiune

După luni bune de antrenamente intensive, militarii francezi din gruparea NATO de la Cincu, veniţi în sprijinul armatei române, au predat ştafeta camarazilor de arme cu aceeaşi misiune. Dar nu înainte de a fi medaliaţi pentru curajul şi determinarea de care au dat dovadă pe pământ românesc. Rotaţia trupelor este extrem de importantă, mai ales în contextul acual, cu un război aproape de graniţele Alianţei Nord Atlantice. 

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 09:22

Vezi și

Ceremonia rotirii militarilor francezi din Grupul de Luptă NATO, dizlocat în România s-a desfășurat ieri, la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica", de la Cincu. Curtea a răsunat de ropote de aplauze. 

"Oraşul Nato" din România, comuna Cincu le-a devenit casă soldaţilor francezi pentru câteva luni şi le-a adus o mulţime de provocări pe parcursul misiunii. 

Col. Philippe Le Duc, comandant grup: A fost o misiune foarte diferită faţă de cele pe care le-am primit înainte, pentru că a fost într-o ţară diferită, un mediu diferit dar foarte provocator şi interesant din punctul meu de vedere. 

P. Guillaume: Am ajuns la începutul iernii ştim că România poate fi o ţară destul de friguroasă, iar luptele şi antrenamentele pot fi înselătoare pentru noi. Astfel a trebuit să ne adaptăm

În structura NATO de la Cincu, efectivele se rotesc la fiecare jumătate de an. Iar rolul principal al prezenței militarilor și tehnicii de luptă în inima țării este de descurajare a amenințărilor geopolitice.

Col. Philippe Le Duc, comandant grup: A trebuit să ne adaptăm modul în care conducem atunci când suntem pe teren. A fost cea mai mare provocare este un punct cheie pentru că face diferenţa dintre a fi complet operaţional sau nu prea.

Grupul de la Cincu a fost înfiinţat în luna mai a anului trecut, iar în acest moment baza militară găzduieşte peste 1.000 de militari străini. Astfel de structuri militare sunt dizlocate, cu aceleaşi misiuni, în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Momente emoţionante la baza NATO de la Cincu. Militarii francezi veniţi în sprijinul armatei române au predat ştafeta camarazilor de arme cu aceeaşi misiune