Antena Meniu Search
x

Monica Anisie: Învățământul hibrid, cel mai probabil scenariu pentru anul școlar 2020-2021

Scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemul hibrid, în care prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.07.2020, 12:50

Monica Anisie: Învățământul hibrid, cel mai probabil scenariu pentru anul școlar 2020-2021
Monica Anisie: Învățământul hibrid, cel mai probabil scenariu pentru anul școlar 2020-2021 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Monica Anisie a anunțat că procedura de achiziție a tabletelor pentru elevii care nu și le permit a fost deja declanșată.
  • Termenul limită pentru acest proces este de 10 septembrie, în condițiile în care școala va începe în 14 septembrie.

Totul va depinde însă de evoluția situației epidemiologice, precizează Monica Anisie. 

”Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a spus ministrul, într-un interviu acordat RFI.

Monica Anisie a anunțat că procedura de achiziție a tabletelor pentru elevii care nu și le permit a fost declanșată și că nu Ministerul Educației se ocupă de acest lucru, ci Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate. 

”Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică. Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (...) Deci până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a spus ministrul.

Monica Anisie susține că elevii care nu au avut tablete sau laptopuri pentru școala online astă primăvară ”au avut acces la educație”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Monica Anisie: Învățământul hibrid, cel mai probabil scenariu pentru anul școlar 2020-2021