Antena Meniu Search
x

NASA: Acesta este ASTEROIDUL care va DISTRUGE PĂMÂNTUL!

Oamenii de ştiinţă fac un anunţ îngrijorător! Viaţa pe Terra ar putea deveni istorie pe 16 martie 2880, când un asteroid, despre care cercetătorii spun că pare să încalce legile fizicii, ar putea lovi Pământul

Oamenii de ştiinţă fac un anunţ îngrijorător! Viaţa pe Terra ar putea deveni istorie pe 16 martie 2880, când un asteroid, despre care cercetătorii spun că pare să încalce legile fizicii, ar putea lovi Pământul

Astronomii americani au descoperit că asteroidul se roteşte atât de rapid în jurul axei proprii, încât ar trebui să se dezintegreze. Cu toate acestea, asteroidul 1950 DA rămâne intact şi îşi continuă călătoria prin spaţiu. Oamenii de ştiinţă cred că obiectul nu se dezintegrează datorită unor forţe de coeziune cunoscute sub numele de "forţele Van der Waals".

Descoperirea îngrijorătoare a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Tennessee, din Knoxville, SUA, conform celor de la Daily Mail.

Cercetări anterioare au arătat că asteroizii sunt de fapt grămezi de pietriş, rocile fiind ţinute laolaltă de gravitaţie şi fricţiune. În cazul lui 1950 DA, specialiştii au descoperit că acesta se învârte atât de rapid, încât ar trebui să se dezintegreze, gravitaţia nefiind suficient de puternică pentru a-l menţine stabil.

Corpul are aproximativ un kilometru în diametru şi face o rotaţie completă în jurul axei sale la fiecare două ore şi şase minute.

Mai mult, viteza de rotaţie a asteroidului este atât de mare încât acesta prezintă, de fapt, gravitaţie negativă, adică, dacă un astronaut ar vrea să se plaseze pe suprafaţa să, ar fi aruncat în spaţiu.

Concluziile studiului au fost publicate în revista Nature, iar noile date au posibile implicaţii în găsirea de metode de protejare a planetei de un impact cu un astfel de asteroid. Cercetarea arată că unele tehnici de apărare, cum ar fi trimiterea în spaţiu a unor obiecte care să lovească gigantul, ar putea avea efecte negative, înrăutăţind situaţia.

Asteroidul călătoreşte cu o viteză de 15 kilometri pe secundă, raportat la Pământ, şi traiectoria sa se intersectează cu Pământul, ceea ce ar putea face să se prăbuşească în Oceanul Atlantic, cu o viteză de peste 61.000 de kilometri pe oră.

Pentru a înţelege puterea acestuia, specialiştii spun că forţa sa ar fi echivalentă cu explozia a 44.800 de megatone de trinitrotoluen (trotil sau TNT). Comparativ, bomba atomică de la Hiroshima a explodat cu o forţă echivalentă cu 16 kilotone de TNT.

Probabilitatea să lovească Terra este de 0,3 la sută, dar riscul este, totuşi, cu 50 la sută mai mare decât cel al unui impact cu alţi asteroizi cunoscuţi până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » NASA: Acesta este ASTEROIDUL care va DISTRUGE PĂMÂNTUL!