Antena Meniu Search
x

Video Natalia Bica, un profesor modern. Lucrările sale au reușit să treacă dincolo de granițele țării și să îi aducă numeroase premii

A mai rămas puţin până când vom afla cine sunt cei trei câştigători ai concursului naţional "Liga Profesorilor Excepţionali". Până pe 18 iulie puteţi vota profesorii favoriţi, selectaţi din sutele de propuneri de către comisia desemnată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Astăzi o vom cunoaşte pe Natalia Veronica Bica. Cu o pasiune profundă pentru artă și educație, ea și-a dedicat viața cultivării creativității în rândul elevilor săi. Puteţi să o susţineţi dacă intraţi pe vot.fundaţiadanvoiculescu.ro.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 08:28

Un dascăl modern, foarte bine pregătit și mereu cu zâmbetul pe buze. Sunt cuvintele potrivite pentru a o descrie pe Natalia Veronica Bica, un profesor de educație artistică de la Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau", din Timișoara. Lucrările Nataliei au reușit să treacă dincolo de granițele țării și să îi aducă numeroase premii şi recunoaştere internaţională. "Pe parcursul anilor școlari, atât eu pe plan artistic cât și împreună cu elevii m-am implicat în diferite activități culturale-artistice atât în ceea ce privește sfera comunității locale, dar și în la nivelul instituției noastre și al inspectoratului școlar", a declarat Natalia Veronica Bica.

Un exemplu pentru elevii săi, lucrările sale fiind expuse în expoziții atât în țară, cât și în străinătate

În parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara, a coordonat programul cultural EEA 691 "Culture along the water", finalizat cu o expoziție și publicarea volumului "Patrimoniu Cultural Urban". Profesoara a organizat și participat la schimburi de experiență, proiecte interșcolare, expoziții și vernisaje, creând un mediu educațional în care fiecare elev este încurajat să-și exprime creativitatea. "Atâta timp cât tu cât te înțelegi cu elevii, cumva si aceei elevi care într-o manieră nu te ascultă, tot cumva datori de dragul tău sau poate dacă văd că ești pasionat de ceea ce faci, treptate încearcă și ei cât de puțin să se adapteze, chiar dacă nu este neapărat materia lor preferată dacă tu prin ceea ce face, ești pasionat, nu trebuie neapărat să impui cuiva să fie ca tine, pur și simplu e ca oglindă a sufletului tău și cumva ei poate să adere la acest tip de educație artistică", a declarat Natalia Veronica Bica.

Vezi și

Este un exemplu pentru elevii săi, lucrările sale fiind expuse în expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate, participând la evenimente de prestigiu precum Bienala Internațională de Gravură Mică și Sardines Festas Lisabona. Şi-ar dori ca în şcolile din România încurajarea creativităţii şi apropierea elevilor să fie mult mai frecvente. "Poate ar trebui să fie forma aceasta de educație cel puțin artistică, să nu nu fie atât de formală, să fie cumva mai deschisă, în sensul că elevii să participe cu plăcere la orele tale, n-o să fie ceva la care să stea așa foarte stingher și să facă ce trebuie, fiindcă le spui tu și cumva să fie un raport așa de prietenie", a declarat Natalia Veronica Bica.

Ca finalistă a campaniei "Liga Profesorilor Excepționali", Natalia Veronica Bica nu doar că primește o recunoaștere binemeritată pentru eforturile sale, dar servește și ca model inspirațional pentru cadrele didactice din întreaga țară. Demonstrează că, prin pasiune, inovație și implicare, orice obstacol poate fi depășit, iar educația fizică poate deveni un pilon esențial în formarea generațiilor viitoare. Natalia Veronica Bica, dar și ceilalți profesori finaliști, pot fi votaţi pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Natalia Bica, un profesor modern. Lucrările sale au reușit să treacă dincolo de granițele țării și să îi aducă numeroase premii