Antena Meniu Search
x

Video Navă românească, avariată în timpul atacului rusesc din portul Reni. Rusia ar pregăti o operaţiune sub steag fals în zonă, anunţă oficialii americani

O navă românească a fost avariată în timpul bombardamentului rusesc din portul Reni. Pagubele nu sunt foarte mari, iar marinarii nu au fost răniţi. Atacuri au fost date şi în oraşul-port Ismail, unde trăiesc şi mulţi români. De data aceasta au scăpat cu viaţă, dar se tem că următorul bombardament ar putea fi devastator. 

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 21:47

Vezi și

Nava românească era în apropierea portului Reni când Rusia a început bombardamentul. 

Reporter: Am înţeles că aveţi şi daune...

Marinari: Da, uite aici. 

Reporter: A, sunt sparte alea. 

Pe acelaşi subiect

Marinari: Uitaţi! Sunt pe jos. 

Reporter: În ce zonă eraţi când au început bombardamentele?

Marinari: În bazin! 

Reporter: În cât timp aţi făcut manevra de ieşire? 

Marinari: Nu ştiu, nu ştiam ce-i cu mine! Vă daţi seama dacă a explodat la jumătatea navei la 5 metri lateral de noi. Doar geamul l-a suflat pe acesta, lateral şi pe faţă, numai din suflu. 

Ruşii au trimis cel puţin 10 drone să bombardeze portul Reni

Ruşii au trimis cel puţin 10 drone să bombardeze portul Reni din Ucraina, aflat la 15 kilometri de Galaţi. În acelaşi timp au atacat şi portul Ismail. Românii care trăiesc acolo îşi revin greu din şoc. 

Localnic: Cred că nu ne-am aşteptat că aşa chiar... o să meargă aşa departe. Şi graniţa cu România...

Reporter: O să vă protejeze?

Localnic: Da... Nu ne am gândit că la 20 de km de Galaţi ei pot să lovească.

Reporter: Aţi pleca de aici? Aţi lăsa locuinţa?

Localnică: Nu, nu putem să lepădăm satul, casele... 

România se poate baza oricând pe sprijinul Statelor Unite

Rusia nu a bombardat niciodată, de la începutul invaziei în Ucraina, obiective atât de apropiate de graniţa României şi a NATO. Doar 200 de metri despart portul Reni de apele teritoriale ale României. Imediat după atacul ruşilor, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sunat-o pe ministrul nostru de externe, Luminiţa Odobescu. A asigurat-o că România se poate baza oricând pe sprijinul Statelor Unite. 

Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al Case Albe: Ceea ce face Rusia în Odesa este dezastruos. Credem că Rusia ar putea ataca ţinte civile (Marea Neagră - n.r.) şi apoi să dea vina pentru aceste atacuri pe Ucraina, ca parte a unei operaţiuni sub steag fals.  

Între timp, Moscova începe să facă anunţuri care să justifice un eventual atac. Serviciul de informaţii de la Moscova, fostul KGB, susţine că a găsit urme de explozibili pe o navă folosită de Ucraina pentru a transporta cereale prin Marea Neagră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Navă românească, avariată în timpul atacului rusesc din portul Reni. Rusia ar pregăti o operaţiune sub steag fals în zonă, anunţă oficialii americani