Antena Meniu Search
x

Video Negociatul cu taximetriştii pentru o cursă de la aeroport ar putea deveni istorie în Iaşi. Ce sancţiuni riscă şoferii care încalcă regulamentul

Cu toţii ne-am lovit de situaţii neplăcute atunci când am vrut să luăm un taxi de la aeroport. Fie că refuză cursele, sau cer sume exagerate pentru trasee foarte scurte, mulţi şoferi par să aibă propriul lor regulament. Conducerea aeroportului din Iaşi vrea să schimb aceste practici, aşa că introduce un set de reguli drastice pentru taximetrişti. Cei care abordează clienţi direct în terminal, se poartă urât sau au maşina neîngrijită, primesc interdicție pe aeroport. În plus, au de plătit și o taxă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.01.2022, 19:51

Vezi și
  • Negociatul cu taximetriştii pentru o cursă de la aeroport ar putea deveni istorie în Iaşi. Ce sancţiuni riscă şoferii care încalcă noul regulament

Pasager: De obicei întreabă "unde mergeți" și când spui destinația refuză

În doar trei luni, sute de clienţi s-au plâns de comportamentul taximetriştilor de la aeroportul internaţional din Iaşi.

Romeo Vatra, director Aeroport Iași: Vă dați seama când vine un pasager la ora 3 dimineața când nu are transport public și nu are alte mijloace de a călători. Am întâlnit o situație în care doi turiști veniți în City Break la Iași din Italia, am văzut eu cum au fost refuzați de taximetristi și de rușine m-am oferit să îi duc în centru unde aveau nevoie să ajungă.

Noul regulament pentru taximetrişti

Pe acelaşi subiect

Noul regulament le interzice taximetriştilor să refuze cursele sau să abordeze în mod direct clienții care au curse lungi. În caz contrar, aceștia nu vor mai avea acces la aeroport. În plus, se va ține cont și de vestimentația șoferilor, comportamentul acestora, dar și de starea mașinii. Pentru a avea acces pe aeroportul international din Iași autovehiculele care funcționează în regim taxim trebuie sa îndeplinească și ele câteva condiții. Să nu fie mai vechi de 10 ani și în același timp sa fie dotate cu aer condiționat şi sistem de încălzire. ŞI pentru că de multe ori foloseau drept scuză pentru a refuza cursele faptul că unii clienţi nu puteau plăti decât cu cardul, de acum încolo vor fi obligați să aibă și POS. 

Taximetrist: Datorită colegilor am refuzat

Reporter: Dar pentru că era prea scurta?

Taximetrist: Nu neapărat, datorită colegilor că dacă nu pleacă prima mașină nu pot nici eu.

Taximetrist: Trebuie niste reguli făcute că situația actuală nu e normală. Refuză, treaba lor. O să aibă bulină neagră

Taximetrişii care vor să stea în zona aeroportului vor avea de plătit şi o taxă de 250 de lei pe lună.

Taximetrist: E normal sa pună taxa dar sa facă ceva pt taxa respectivă, dar dacă nu fac nimic pe aeroportul din Iași, de ce sa ceară taxă?

Noul regulament va intra în vigoare de la 1 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Negociatul cu taximetriştii pentru o cursă de la aeroport ar putea deveni istorie în Iaşi. Ce sancţiuni riscă şoferii care încalcă regulamentul