Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, după un control la spitalele din Moldova: Ne așteptăm pentru al doilea val de infectări, octombrie-noiembrie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a efectuat un control la mai multe spitale din zona Moldovei și a oferit câteva declarații extrem de interesante.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 15:09

Nelu Tătaru anunță că România este încă departe de a-și permite o relaxare bruscă
Ministrul Sănătății anunță că România are peste 1.400 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus - Hepta
  • Ministrul Sănătății nu se așteaptă la o relaxare bruscă a restricțiilor impuse.
  • Ministrul Sănătății anunță că România are peste 1.400 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a efectuat un control la mai multe spitale din zona Moldovei și a oferit câteva declarații extrem de interesante.

Printre altele, Nelu Tătaru a precizat că "România este încă în scenariul patru, scenariu în care avem personal medical infectat și în care trebuie să fim foarte precauți".

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Toată populația percepe ca o zi mărită, ca o zi caldă, dar trebuie să înțeleagă că răbdarea este pentru ei. Avem peste 1.400 de cadre medicale infectate și nu suntem la final de pandemie. Avem focare noi la cămine de bătrâni, la cămine pentru cei cu probleme neuro, dar și la spitale. Încercăm să ținem situația sub control. Prefer să gestionăm foarte bine, prin anchetă epidemiologică, aceste cazuri.

Nelu Tătaru a ținut să precizeze că "ne așteptăm la un al doilea val de infectări care să vină în toamnă, în perioada octombrie-noiembrie".

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Putem spera la relaxare, dar încă nu mă gândesc atât de departe pentru că avem, în continuare, focare noi, decese, persoane în terapie intensivă, persoane pe ventilatoare. Vreau să vă spun că românii care vin din străinătate, din zone roșii, intră direct în carantină. Avem ca tratament tot ce se folosește în întreaga lume. Se va folosi în continuare medicamentația. Ne așteptăm ca un al doilea val de infectări să vină în toamnă, în perioada octombrie-noiembrie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Despre pacienta de 20 de ani moartă la Murgeni pot să vă spun că avea obezitate și alte probleme. Vedem ca patologie ce s-a întâmplat și dacă a fost tratată târziu. Despre cazul de la Maternitatea Cuza Vodă pot să vă spun că nu era nici legal nici moral să li se ceară gravidelor să facă teste înainte de a intra în spital. În acest caz o să fac o anchetă, dar vreau să vă spun că, în continuare, noi facem testări, facem absolut orice și prefer să fac analiză pentru fiecare caz în parte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, după un control la spitalele din Moldova: Ne așteptăm pentru al doilea val de infectări, octombrie-noiembrie