Antena Meniu Search
x

Video Noile genuri de cărţi preferate de români: Dezvoltare psihică şi gestionarea finanţelor

Ne preocupă tot mai mult sănătatea noastră mintală şi fizică şi vrem să aflăm mai multe despre echilibrul dintre cele două. Cel puţin aşa arată vânzările de carte de anul trecut, când printre cele mai căutate titluri s-au numărat volumele centrate pe vindecare, stimă de sine şi relaţiile cu cei din jur.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 30.01.2024, 09:31

Vezi și

Deşi citim puţin, cărţile care ne dezvoltă psihic sunt la mare căutare.

Ingrid Târziu, reporter Observator: Cărţile care vorbesc despre vindecare au fost în topuri anul trecut şi rămân şi anul acesta. Printre ele, "Când corpul spune nu", o carte care ne ajută să ne identificăm simptomele corpului atunci când ne expunem la stres, dar şi cartea "Traume ascunse", care ne ajută să ne uităm în oglindă şi să ne identificăm problemele.

Librăriile şi editurile confirmă trendul. Dăm năvală la rafturile care promit cunoaşterea de sine.

Deşi citim puţin, cărţile care ne dezvoltă psihic sunt la mare căutare

Georgian Giuca, manager librărie: Am avut o creştere faţă de anii trecuţi pe acest segment de carte. Cărţile cele mai căutate sunt cele de sănătate şi nutriţie, cât şi cele care ne ajută să relaţionăm mai bine cu cei din jurul nostru. Majoritatea cărţilor pe care le avem în acest domeniu sunt scrise de autori români şi anume au meseria de psiholog.

Anda Robescu, PR manager editură: Sunt ghiduri care ne învaţă pe noi, milenialii în special, cum să ne regăsim pe noi înşine, ca mai apoi să ajungem cea mai bună versiune a noastră. Cum să ne construim povestea propriei noastre vieţi, cum să ne raportăm la situaţia socială foarte complexă în care ne desfăşurăm viaţa. Din non-ficţiune, dezvoltarea personală a ocupat despre cel mai mare procent. 

Petronela Rotar este unul dintre terapeuţii români care a scris despre cum să ne găsim echilibrul.

Petronela Rotar, terapeut: În ultimii ani în România a apărut un fenomen care mi se pare extrem de bine venit şi anume tot mai mulţi oameni încep să se caute, încep să se uite la ei cu sinceritate, îşi doresc să se vindece sau să se dezvolte Ce primesc în mod frecvent ca mesaj este că aceste cărţi i-au trimis pe oameni în terapie. Mai întâi a fost cartea şi apoi procesul terapeutic.

Eduard Puiu, psiholog: Sub nicio formă cartea nu înlocuieşte terapia. Mare atenţie la ce citim, din ce ne informăm pentru că ne poate ajuta într-adevăr, dar pe de altă parte dacă lucrurile pe care încercăm să le asimilăm nu sunt foarte bine fundamentate şi foarte tehnice, riscăm să avem informaţii care mai mult rău produc decât beneficii.

Românii sunt tot mai interesaţi şi cum să îşi îmbunătăţească finanţele. Deşi datele datele arată că acordăm doar 5 minute pe zi pentru lectură, ne plac şi cărţile romantice sau învăluite în mister.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Noile genuri de cărţi preferate de români: Dezvoltare psihică şi gestionarea finanţelor