Antena Meniu Search
x

Un bistritean a strans 24.000 de cutii de chibrituri

Un bistritean a strans 24.000 de cutii de chibrituri in jumatate de secol de viata. Omul are acum o colectie care ar putea aduce Romania, din nou, in Cartea Recordurilor.

Vezi și

Aproape 24.000 de cutii de chibrituri ingramadite intr-un apartament modest din Bistrita, in cutii de carton, minutios insemnate.

Sunt cutii ce provin din Suedia pana in Australia. O lume intreaga. 43 de tari impachetate intr-o colectie impresionanta, cu sanse reale la un record mondial

Iar in spatele colectionarului, se afla omul. Gheorghe Simionas, profesor de matematica de meserie. A inceput in 1962. Timp de jumatate de secol, bistriteanul a transformat un hobby modest intr-o pasiune de o viata.

“Prietenii care mergeau intr-o excursie, aveau datoria, obligatia sa ii aduca cate ceva. Stiu de la cine le-a primit, cam in ce perioada, si amintirile astea sunt mai valoroase sa zicem, decat o piesa in cadrul colectiei”, spune sora colectionarului.

Acum doi ani, profesorul s-a stins din viata. Colectia i-a ramas mostenire surorii sale.

Datorita numarului impresionant si a valorii unora dintre cutii, mostenitoarea colectiei impreuna cu fiul ei se gandesc sa ceara omologarea in Cartea Recordurilor. In momentul de fata, recordul este detinut de un uruguayan, cu 9.130 de cutii. O scanteie, pe langa focul celor 23.800 de chibrituri bistritene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Un bistritean a strans 24.000 de cutii de chibrituri