Antena Meniu Search
x

Galerie foto O familie cu cinci copii și bunica lor au rămas fără acoperiș deasupra capului în noaptea de Crăciun. Casele lor s-au făcut scrum

Opt persoane au trecut prin clipe de panică, după ce locuințele lor au luat foc în noaptea de Crăciun. O familie cu cinci copii și bunica acestora au fost la un pas de tragedie, după ce casele în care se aflau, au fost cuprinse de flăcări. Vârstnica a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 14:19

Vezi și

O familie cu cinci copii și bunica lor au trecut prin clipe de panică, în noaptea de Crăciun, atunci când și-au văzut casele în flăcări. Au reușit să iasă la timp din locuințe, însă pagubele au fost uriașe. Casele lor s-au făcut scrum, după ce au luat foc. Alarma a fost dată chiar de bătrână, după miezul nopții, când a văzut că acoperișul locuinței ei a luat foc

O familie cu cinci copii și bunica lor, din localitatea Avrămeni, au trecut prin momente grele, azi-noapte, când și-au văzut locuințele în flăcări. Cele opt persoane au reușit să iasă la timp din case, însă pagubele au fost însemnate. Incendiul a cuprins, mai întâi, acoperișul locuinței bătrânei și s-a extins și la casa fiicei, cele două construcții fiind lipite una de cealaltă. Alarma a fost dată chiar de bătrână, puțin după miezul nopții.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp posibil, pompierii Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Aceștia au constatat că ard cele două locuințe formate din șapte camere. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit șapte pompieri militari, mai bine de patru ore”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Bătrâna a avut nevoie de îngrijiri medicale

Pe acelaşi subiect

Bătrâna a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului. A refuzat însă să fie dusă la spital. Pompierii spun că, cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. De altfel, aceștia au transmis și câteva informații de prevenție, în cazul unui incendiu.

”Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului. Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O familie cu cinci copii și bunica lor au rămas fără acoperiș deasupra capului în noaptea de Crăciun. Casele lor s-au făcut scrum