Antena Meniu Search
x

Furtunile violente au lovit România. Meteorologii avertizează că este doar începutul! Trebuie să ne pregătim de un frig năprasnic

Vezi și

O vijelie violentă a semănat panică în Capitală! Aproape o mie de oameni au cerut ajutor de urgenţă la 112. Sute de arbori şi acoperişuri au zburat peste ei şi au aterizat pe străzi şi pe maşini. Un om a murit şi trei persoane au fost rănite. Iar meteorologii spun că este doar începutul: vom avea un sfârşit de toamnă cu multe episoade de vreme severă.

După o zi şi o noapte de ploi şi vijelii, Bucureştiul arată ca un câmp de luptă. Rafalele au rupt 146 de copaci. 80 de maşini au fost zdrobite sub ei. 

Vântul care a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră a smuls un om de pe o schelă: bărbatul a murit pe loc. O tragedie se putea întâmpla şi în curtea unei grădiniţe, unde un arbore a căzut exact peste locul de joacă al copiilor. 

Iar la spitalului Spitalul Obregia, un altul s-a prăbuşit peste secţia de psihiatrie. 

La malul mării, porturile au fost închise. În larg, valurile au chiar şi 4 metri înălţime.

Vremea rea din ultimele zile e provocată de un ciclon mediteranean care a intrat în România prin sud-vestul ţării şi care s-a întâlnit cu un val de aer polar din nord. 

S-au format astfel curenţi turbionari care, la rândul lor, au dus la vânturi puternice şi ploi abundente, de peste 80 de litri pe metrul pătrat în centrul ţării.

În Capitală, rafalele au bătut din toate direcţiile, rupând totul în calea lor. Zecile de oameni care s-au trezit cu maşinile distruse de arborii căzuţi au umplut service-urile auto.

Cei care vor să recupereze banii cheltuiţi pentru reparaţii se pot adresa instanţei. Trebuie mai întâi să afle pe domeniul cui era copacul care a provocat daunele. 

Procesul cu statul este însă lung şi anevoios. Aşa că cea mai sigură, dar şi cea mai scumpă soluţie este încheierea unei poliţe de tip Casco, care acoperă distrugerile provocate de furia naturii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Furtunile violente au lovit România. Meteorologii avertizează că este doar începutul! Trebuie să ne pregătim de un frig năprasnic