Antena Meniu Search
x

O locomotivă care a deraiat în Vrancea, înlăturată de pe şine la aproape 5 luni de la incident. Mii de călători au fost mutaţi din tren în autocare

O locomotivă care a deraiat la finalul anului trecut în Vrancea a fost înlăturată de pe calea ferată abia ieri, după aproape cinci luni. Mii de călători care au circulat pe magistrala ce face legătura dintre Bucureşti şi Moldova au fost nevoiţi să coboare din garnituri, şi sa îşi continue călătoria cu autocarele. 

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 07:55

Vezi și

Accidentul feroviar a avut loc pe 1 decembrie anul trecut, între localitățile Sihlea și Gugești, când două trenuri de marfă care transportau cereale s-au ciocnit violent. Mai multe vagoane au fost ridicate de pe şine în luna martie, iar abia ieri a fost ridicată şi locomotiva. 

Oana Brînzan, purtător de cuvânt CFR SA: Intervenţia este destul de dificilă atât din punct de vedere al terenului, cât şi al utilajului cu care se intervine, este vorba despre o macara de mare tonaj. De aceea acestă operaţiune de ridicare a garniturii de marfă a fost împărţită în mai multe zile. 

Nu au fost doar mai multe zile, ci mai multe luni - aproape 5

În această perioadă, toate trenurile care urmau să tranziteze zona respectivă au circulat deviat. Ieri, la orele prânzului, în gara din Râmnicu Sărat era un du-te vino de bagaje și nervi. Mii de călători au fost nevoiți să se plimbe din tren în autobuz și iar în tren. 

Pe acelaşi subiect

Călători: Între Focşani şi Râmnicu Sărat se repară şina de tren şi ne-au transportat cu nişte autocare

Călători: Ne-au dat autocar să venim până aici şi de aici spre Bucureşti.

Gheorghe Rotaru, conductor tren interregio: Am anunţat din staţie în staţie călătorii că o să coborâm, facem transbordare, ne aşteaptă autocare în spatele gării. A fost un pic aglomerat 

În total, 18 trenuri dinspre sau către Moldova au suferit ieri întârzieri între Focșani si Rîmnicu Sărat. După ridicarea celor două componente ale garniturii, lucrătorii CFR vor verifica starea șinelor. Dacă acestea prezintă defecțiuni, se vor programa reparații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O locomotivă care a deraiat în Vrancea, înlăturată de pe şine la aproape 5 luni de la incident. Mii de călători au fost mutaţi din tren în autocare