Antena Meniu Search
x

Video O tânără însărcinată din Iași a salvat mai multe vieți, după moarte. Părinții femeii au găsit puterea să accepte donarea organelor

O viitoare mamă a dat o şansă la viaţă mai multor bolnavi. Familia tinerei însărcinate a acceptat prelevarea de organe. Acestea au ajuns la mai mulţi pacienţi care aveau nevoie disperată de ele, inclusiv un copil care a primit o bucată din ficat. Tânăra donatoare avea 23 de ani, era însărcinată şi suferise un accident vascular cerebral. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.10.2023, 14:44

Vezi și

Cazul de la Iaşi a fost dificil pentru medici pentru că femeia de 23 de ani era însărcinată. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Femeia a ajuns la spitalul din Iași în urmă cu o săptămână, timp în care medicii au încercat să-i salveze viaţa. Pentru că tânăra de 23 de ani era însărcinată, s-au străduit să o menţină într-o stare stabilă, în speranţa că vor reuşi să salveze măcar copilul. 

Din păcate însă, medicii nu au mai putut face nimic nici pentru ea, nici pentru făt. În cele din urmă, părinţii femeii au fost de acord cu donarea de organe. Au fost prelevate ficatul, corneea şi rinichii. Rinichii au ajuns la Iaşi unde au salvat doi bărbaţi.  

Ionuț Nistor, Spitalul C.I. Parhon: Primul pacient, din judeţul Suceava, de 40 de ani, efectua dializă din 2016, 3 şedinţe pe săptămână. Iar al doilea pacient, este un pacient de 45 de ani care efectua 3 şedinţe pe săptămână din 2020. 

Pe acelaşi subiect

Pacienţii sunt bine şi se recuperează în secţia de transplant

Raluca Neagu, Centrul Regional de Transplant de la Iași: Ficatul a fost cerut la București pentru a se efectua o procedură mai complexă un split adică împărțirea ficatului în două segmente adică segmentului cel mai mic să fie dat copilului care în urmă cu 2..3 săptămâni ar fi beneficiat de un transplant de la donatorul pediatric de la Suceava. 

Prelevarea de organe este încă un subiect sensibil în România. Pacienţii care au nevoie de transplant sunt nevoiţi să aştepte un organ compatibil mai mult decât în alte ţări, din cauza reticenţei familiilor în ceea ce priveşte acordul pentru donarea de organe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O tânără însărcinată din Iași a salvat mai multe vieți, după moarte. Părinții femeii au găsit puterea să accepte donarea organelor