Antena Meniu Search
x

Video Oamenii rămași fără case, după explozia din Crevedia, invitați să se mute în containere. Unii le acceptă, alții preferă să stea la rude

Explozia din Crevedia. După aproape două săptămâni de la dezastrul din Crevedia, sinistraţilor care şi-au văzut casele distruse de explozii li se oferă un adăpost. Până acum familii întregi au stat pe unde au apucat. Unii oameni la rude, alţii la pensiuni şi hoteluri. În localitate au fost aduse mai multe containere în care primăria îi sfătuieşte pe oameni să se mute până când se vor putea întoarce în propriile locuinţe.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 07.09.2023, 15:00

Vezi și

Părerile, în rândul localnicilor, sunt împărțite. În timp ce unii oameni au făcut cerere pentru aceste containere și le așteaptă, alții spun că preferă să stea, în continuare, la rude. Doar că, până când vor putea să se întoarcă la casele lor, va mai dura o vreme, asta pentru că au deja promisiuni din mai multe părți că li se va putea construi locuințele, inclusiv din partea firmei care deține stația GPL unde s-a produs explozia.

Până atunci, însă, oamenii ar trebui să semneze un contract, act pe care îl privesc cu un oarecare scepticism, iar asta pentru că vor să devină părți civile în procesul de daune.

Patronii de la Crevedia, în arest

Noaptea petrecută în arest nu le-a dezlegat limbile celor doi patroni ai firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia. În cătuşe, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au intrat în Parchetul General fără să spună nimic, la indicaţiile clare ale avocatului. E a doua vizită, după ce ieri au fost ridicaţi direct din stradă şi aduşi sub escortă în faţa procurorilor

Pe acelaşi subiect

Au calitate de inculpaţi. Două ore au stat în birourile procurorilor. La ieşire, tot tăcere.

Procurorii spun că cei doi au sfidat legea sistematic. Mai mult, sunt acuzaţi că puteau să prevină nenorocirea care a luat cinci vieţi până acum şi a trimis în spitale alţi 54 de oameni. Dar n-au mişcat un deget. Firma pe care o dețin este cercetată penal sub aceeași acuzație - distrugere din culpă. 

În noaptea dezastrului, patronii au fost acuzaţi că nici nu au răspuns pompierilor la telefon.

Pe cei doi patroni îi reprezintă un avocat discret, însă extrem de cunoscut în rândul celebrităţilor. Fost poliţist şi procuror, I-a reprezentat pe Elan Schwartzenberg, Cristian Popescu Piedone şi Gruia Stoica. În 12 ani de avocatură, doar doi clienţi ar fi fost condamnaţi cu executare. 

Procurorii au pus sechestru pe 63 de clădiri şi terenuri ale societăţii din 6 judeţe

Ca să fie siguri că cei afectaţi de explozii vor fi despăgubiţi, procurorii au pus sechestru pe 63 de clădiri şi terenuri ale societăţii din 6 judeţe. Măsuri asigurătorii sunt şi pe averile celor doi patroni, mai exact pe opt case şi 15 conturi bancare sunt blocate.  

Noaptea trecută au venit, în sfârşit, şi primele veşti bune. Radu Socol este primul pompier rănit transferat în străinătate care s-a întors acasă. A venit cu o cursă de linie şi a fost felicitat pentru curaj de premierul Ciolacu, ministrul Cătălin Predoiu şi şeful DSU, Raed Arafat. Este recuperat aproape complet şi dornic să se întoarcă la muncă, dar este cu gândul la colegii rămaşi în urmă. 

Acum mai sunt internaţi 11 pacienţi în România şi tot 11 în străinătate. Doi dintre ei rămân în continuare în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Oamenii rămași fără case, după explozia din Crevedia, invitați să se mute în containere. Unii le acceptă, alții preferă să stea la rude