Antena Meniu Search
x

Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, reținut în dosarul mega ţepelor imobiliare din Ploieşti. Tertipurile financiare prin care a vrut să scape de despăgubirea victimelor

Dosarul ţepelor imobiliare de la Ploieşti se complică. Aseară au fost reţinuţi omul de afaceri Daniel Ştefănescu şi avocata Andreea Bezercu. Prejudiciul ajunge la 2 milioane de euro, bani pe care zeci de clienţi i-ar fi dat în schimbul unor promisiuni de vânzare. Oamenii ar fi trebuit să devină proprietarii unor apartamente dintr-un complex din Ploieşti.  

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 13:55

Vezi și

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins ancheta în cazul dosarului ce vizează frauda imobiliară cu apartamentele din complexurile White Tower şi City Gate. De această dată, în vizorul anchetatorilor au apărut Daniel Ștefănescu, administrator al unei companii, cel mai mare importator de telefoane din țară, dar şi avocata Andreea Bezercu, precum şi un asociat al familiei Lupu, cunoscută pentru dezvoltarea complexului White Tower. După mai multe ore de audieri, avocata a fost plasată de către procurori în control judiciar, la fel și soția avocatului Vlad Nichita, și el vizat de anchetă, aflat acum în arest preventiv, alături de Mihai Lupu, unul dintre dezvoltatorii imobiliari. Și tot în control judiciar a fost plasată și partenera dezvoltatorului Mihai Lupu.

Așa se face că în fața judecătorilor Curții de Apel Ploiești vor ajunge cu propunere de arestare preventivă omul de afaceri Daniel Ştefănescu, care potrivit surselor judicare deține jumătate din acțiunile complexului City Gate. Procurorii spun că în loc să restituie prejudiciile păgubiților acesta ar fi făcut orice posibil pentru ca societățile comerciale care dețin cele două ansambluri rezidențiale să nu poată restitui banii.

Schema prin care dezvoltatorul imobiliar şi-a ascuns averea

Procurorii mai spun că, în perioada 2022-2023, inculpații au ajutat dezvoltatorul imobiliar din Ploiești sã își ascundă o parte din patrimoniu, atât înainte de intrarea, cât și după intrarea în insolvență, folosind diferite tertipuri financiare.

Pe acelaşi subiect

De exemplu, au preluat părți sociale ale societății pentru suma de 100 lei, în condițiile în care un singur bun din activul societäții valora 3.000.000 euro sau au mărit, în mod fictiv, datoriile pe care le avea firma față de unele persone, spun procurorii. În acest fel s-a urmărit imposibilitatea executării silite, deci a acoperirii prejudicillor cauzate persoanelor vătămate, în suma totală de aproximativ 2.000.000 euro.

Cine este omul de afaceri Daniel Ştefănescu

Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, patronul firmei Gersim, unul dintre cei mai mari importatori de telefoane şi tablete din România, a fost reţinut de către procurorii din Prahova într-un dosar de fraude imobiliare

Surse judiciare au declarat că acesta este acuzat de comiterea mai multor fapte de înşelăciune în domeniul imobiliar. Concret, Ştefănescu, în calitate de asociat al unui antreprenor din domeniul construcţiilor, ar fi ştiut şi participat la acţiuni de înşelăciune constând în faptul că, după ce a ridicat un bloc de locuinţe în Ploieşti, antreprenorul a vândut aceleaşi apartamente mai multor persoane. 

Tranzacţiile s-au desfăşurat, conform anchetatorilor, cu complicitatea unor avocaţi şi notari din Ploieşti, care sunt şi ei inculpaţi în dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, reținut în dosarul mega ţepelor imobiliare din Ploieşti. Tertipurile financiare prin care a vrut să scape de despăgubirea victimelor