Antena Meniu Search
x

Operaţie miraculoasă în Iaşi. Un băiat de 13 ani a primit o nouă şansă la o viaţă normală, deşi nimeni nu credea că e posibil

Un copil de 13 ani care părea condamnat de o boală cumplită a primit o nouă şansă la o viaţă normală. Medicii din Iaşi au reuşit să scoată o tumoră de 20 de centimetri din coloana băiatului, care cuprindea șapte vertebre. În urma operaţiei, copilul şi-a recăpătat capacitatea de a merge şi acum abia aşteaptă să se plimbe cu bicicleta cu prietenii lui. 

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 13:47

Vezi și

Familia lui Liviu a trecut prin momente de groază când a aflat că băiatul de 13 ani are o tumoră de 20 de centrimetri pe coloana vertebrală. Micuţul avea dureri de spate insuportabile şi nu mai putea să meargă. După ce medicii din Galaţi nu le-au dat prea multe şanse, părinţii au decis să se ducă la Iaşi.

Mama: Se tot plangea "mama, ma doare spatele". Mi-a fost tare frică pentru că doctorul din Galați nu îi dădea șanse. Că s-ar putea să rămână paralizat, că s-ar putea, Doamne ferește, la ce e mai rău. 

Medicii din Iaşi au reuşit să facă minuni

O echipă de specialişti neurochirurgi i-au îndepărtat tumora din colană, oferindu-i micuţului o nouă şansă la o viaţă normală. 

Lucian Eva, spitalul "prof. dr. Nicolae Oblu" din Iaşi: Am reușit să îi facem o rezecție maximală a leziunii şi trebuie să vă spun că dincolo de provocarea pe care nouă, ca specialişti, ne-a adus-o acest pacient, avem şi satisfacţia faptului că este o tumoră benignă.

După intervenţie, copilul a început imediat recuperare şi a făcut deja chiar şi primii paşi.

Tata: Nu am putut să dorm nici noaptea. Am ajuns aici la operaţie şi am auzit că e bine, vorbeşte, ne-am simţit foarte bine. 

Mama: Acum mulțumim lui Dumnezeu că e bine. Abia așteptăm, cred că și el abia așteaptă. Ne lipsește mult. Nici nu mai zic, greu. 

Liviu, pacient: M-a durut mult. Mă simt mai bine acum. A trecut acum. Îmi place foarte mult să merg cu bicicleta. Am mai vorbit cu prietenii și le-am spus că vin săptămâna asta. Mergem să ne plimbăm cu bicicletele.

Liviu va mai avea nevoie de o operaţie ulterioară pentru fixarea coloanei, dar medicii din Iaşi spun că băiatul are toate şansele să se vindece complet şi să aibă o viaţă normală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Operaţie miraculoasă în Iaşi. Un băiat de 13 ani a primit o nouă şansă la o viaţă normală, deşi nimeni nu credea că e posibil