Pământul s-a odihnit timp de o oră. Oraşe din întreaga lume au stins lumina
Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie.
Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie. Ora Pământului a stins lumina preţ de 60 de minute ca un mesaj al celor care militează pentru salvarea planetei. La ora 20.30 şi ţara noastră a participat la evenimentul global, prilej cu care inclusiv unele instituţii au rămas pe întuneric.
Ora 20 şi 30 de minute. A fost momentul începând din care, timp de 60 de minute, planeta s-a odihnit. A fost întuneric, dar nu şi linişte. Oamenii au aplaudat şi s-au bucurat că au putut da Pământului un moment de respiro.
Sărbătoarea este marcată prin activităţi distractive cu cântec, dans şi voie bună.
- 50 de arbori tăiaţi şi trotuare îngustate, pentru lărgirea unui bulevard din Capitală: "Înseamnă că murim aici"
- Wizz Air va deschide o nouă bază în România. Compania anunţă noi rute şi 100 de vouchere surpriză pentru...
- Elev de 17 ani, găsit inconștient în baia unei școli din București, cu o sticlă de "Unirea" lângă el
- Pericol de incendiu în tribunalele şi judecătoriile din Bucureşti. Majoritatea clădirilor nu au autorizaţie ISU
- Ce caută românii pe Google Maps. Topul destinaţiilor turistice preferate din ţară
Peste 5.000 de luminiţe s-au aprins în centrul Oradei în momentul în care pe străzile şi în instituţiile din oraş, s-a făcut întuneric. La Bistriţa, pe lângă stingerea luminii, evenimentul a fost celebrat prin sport. "Pedalăm pentru pământ" a fost denumirea turului la care au participat peste 100 de ciclişti.
În Galaţi, cei mici au fost cei care au întâmpinat Ora Pământului. Peste 300 de copii au cântat în cor timp de o oră. Cântece, lampioane şi spectacole de foc au luminat şi străzile în Târgovişte.
Şi Capitala a stins lumina. Timp de oră, clădirile statului au rămas în beznă. Cântecele copiiilor nu au lipsit nici aici.
Evenimentul este considerat cea mai mare mişcare de mediu din istorie, având în vedere că milioane de oameni şi instituţii de pe întreg globul participă anual.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰