Antena Meniu Search
x

Pământul s-a odihnit timp de o oră. Oraşe din întreaga lume au stins lumina

Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie.

De Redactia Observator la 31.03.2019, 11:10
Vezi și

Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie. Ora Pământului a stins lumina preţ de 60 de minute ca un mesaj al celor care militează pentru salvarea planetei. La ora 20.30 şi ţara noastră a participat la evenimentul global, prilej cu care inclusiv unele instituţii au rămas pe întuneric.

Ora 20 şi 30 de minute. A fost momentul începând din care, timp de 60 de minute, planeta s-a odihnit. A fost întuneric, dar nu şi linişte. Oamenii au aplaudat şi s-au bucurat că au putut da Pământului un moment de respiro.

Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor: A fost stinsă lumina la Castelul Corvinilor şi alături de cercetaşii României am organizat un eveniment frumos.

Sărbătoarea este marcată prin activităţi distractive cu cântec, dans şi voie bună.

Peste 5.000 de luminiţe s-au aprins în centrul Oradei în momentul în care pe străzile şi în instituţiile din oraş, s-a făcut întuneric. La Bistriţa, pe lângă stingerea luminii, evenimentul a fost celebrat prin sport. "Pedalăm pentru pământ" a fost denumirea turului la care au participat peste 100 de ciclişti.

În Galaţi, cei mici au fost cei care au întâmpinat Ora Pământului. Peste 300 de copii au cântat în cor timp de o oră. Cântece, lampioane şi spectacole de foc au luminat şi străzile în Târgovişte.

Şi Capitala a stins lumina. Timp de oră, clădirile statului au rămas în beznă. Cântecele copiiilor nu au lipsit nici aici.

Hanny Bratu, organizator eveniment: Sărbătorim Ora Pământului, este un gest simbolic în care stingem lumina timp de o oră pentru a ne aminti de problemele Planetei.

Evenimentul este considerat cea mai mare mişcare de mediu din istorie, având în vedere că milioane de oameni şi instituţii de pe întreg globul participă anual.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pământul s-a odihnit timp de o oră. Oraşe din întreaga lume au stins lumina