Antena Meniu Search
x

Video Oraşul Tecuci încă nu are buget local. Toate instituţiile primăriei sunt paralizate. Edilul: "Suntem într-o situație foarte dezastruoasă"

Politica dăunează grav societăţii. Deşi suntem la jumătatea anului, un oraş din România încă nu are buget local. Vorbim despre Tecuci, unde toate instituţiile din subordinea primăriei sunt paralizate din pricina neînţelegerilor dintre consilierii locali, care nu vor să se pună de acord în privinţa banilor. Până ajung ei la un consens, cei care au cel mai mult de suferit sunt cetăţenii.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 09:16

Vezi și

Oraşul Tecuci are peste 35 de mii de locuitori şi este al doilea ca mărime din judeţul Galaţi. Deşi am trecut de jumătatea anului, oraşul nu are buget şi este în blocaj total.

Lucian Costin - primar Tecuci: Tecuciul astăzi este singurul municipiu din Romania fără un buget valid și este singurul municipiu care nu primește cotele defalcate de la finanțele publice. Suntem într-o situație foarte dezastruoasă.

Ce înseamnă asta? Iluminatul public ar putea fi întrerupt în orice moment, gunoiul n-ar mai fi ridicat, salariile nu se pot plăti, iar de investiții nici nu poate fi vorba. Nu doar investițiile în infrastructură sunt în aer. 

De suferit au și unitățile de învățământ aflate în curs de modernizare

Constructorii au transmis faptul că vor întrerupe lucrările sau vor reduce numărul de muncitori. Poliţiştii locali sunt şi ei afectaţi de blocajul instituţional şi riscă să rămână neplătiţi. În plus, începând de ieri, cardurile de combustibil au fost blocate.

Ionuț Bejan - director Poliția Locală Tecuci: Pe data de 10 nu am niciun răspuns sa le dau colegilor mei. Invit pe domnii consilieri sa vina în ședința în fața lor și să explice de ce nu vor primi banii. 

Locuitorii oraşului sunt în stare de şoc.

Localnică: Să vadă de interesele populaţiei, a locuitorilor, şi nu de interesele lor. 

Localnică: Ar trebui sa mai lase unul de la altul și să se înțeleagă. 

Lucian Costin - primar Tecuci: Eu rămân la părerea că trebuie să dăm dovadă de maturitate și să încheiem acest circ care nu duce decât la blocarea bugetului. 

Anul trecut, oraşul s-a confruntat cu aceeaşi problemă: bugetul local a fost aprobat târziu, în luna mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Oraşul Tecuci încă nu are buget local. Toate instituţiile primăriei sunt paralizate. Edilul: "Suntem într-o situație foarte dezastruoasă"