Antena Meniu Search
x

Video Originile dronei găsite pe ţărmul bulgăresc, puse la îndoială de specialiştii români: "E o mână din interior". Un alt atac a avut loc în Periprava, lângă Tulcea

Atacurile ruşilor la doi paşi de graniţa cu România au continuat şi noaptea trecută. Exploziile au luminat cerul în Periprava, iar oamenii care locuiesc lângă Dunăre au fost avertizaţi prin RO-ALERT să se adăpostească. N-au mai căzut fragmente de dronă la noi, însă un astfel de aparat, care avea ataşată o bombă, a fost descoperit pe litoralul bulgăresc, aproape de Balcic. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.09.2023, 21:42

Vezi și

Zgomotul împuşcăturilor şi al motoarelor de dronă s-au auzit din nou, peste Dunăre. Ruşii au atacat localitatea ucraineană Vâlcov, aflată la câteva sute de metri de Periprava. În urma raidurilor cu drone, un incendiu a izbucnit în portul de agrement ucrainean.

Localnicii din Tulcea şi Galaţi au primit din nou mesaje RO-ALERT

În România, oamenii din zona de graniţă a judeţelor Tulcea şi Galaţi au primit mesaje prin RO-ALERT:  "Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul. Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă".

La 112 au fost primite în jur de 10 apeluri de la localnicii speriaţi. Dar nu au fost semnalate fragmente de dronă care să fi căzut pe teritoriul nostru.

Pe acelaşi subiect

Drona de pe ţărmul bulgăresc a picat la doar câţiva metri de un hotel

O dronă, în schimb, a ajuns seara trecută pe ţărmul bulgăresc. Aparatul de zbor avea ataşată o bombă. A fost găsit pe stâncile unui golf din localitatea Tiulenovo, aflată la 37 de kilometri de graniţa cu România. 

 Petko Petkov, jurnalist bulgar: "Drona a venit pe mare. Nu a căzut din cer. A venit pe mare cu explozibil, în jur de 5 kilograme."

 Andreea Filip, reporter Observator: "Drona a fost identificată în acest golf, foarte aproape, la doar câţiva metri de un hotel plin de turişti. Nunta care ar fi trebuit să aibă loc astăzi a fost amânată câteva ore. Proprietarul hotelui a sunat imediat la poliţie. Spune că nu a fost luat în serios."

Radoslav Rusev, proprietarul unui hotel: "Azi dimineaţă au venit alţi poliţişti şi au finalizat acest caz."

Reporter: "După câte ore?"

Radoslav Rusev, proprietarul unui hotel: "După 12 ore."

Autorităţile bulgare spun că nu s-a putut acţiona noaptea pentru că era prea periculos. Zona a fost evacuată în această dimineaţă, când bomba a fost detonată.

 Andreea Filip, reporter Observator: "Drona a fost detonată chiar în acest loc unde a fost găsită. Încă se simte miros de explozibil, iar bucăţi din dispozitiv încă sunt la faţa locului."

Specialiştii români spun că drona a fost lansată din interior

Potrivit datelor preliminare ale Ministerului bulgar al Apărării, de dronă ar fi fost ataşată o mină. Specialiştii români care au văzut imaginile, au altă părere.

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: "La bulgari sunt multe semne de întrebare. Din imaginile difuzate, încărcătura explozivă nu era altceva decât o bombă de aruncător 120 de milimetri. Nu cred că ruşii utilizează drone având la bord o asemenea bombă. Ipoteza mea este că este o mână din interior."

Ancheta va stabili dacă drona este a ruşilor, a ucrainenilor sau are altă provenienţă. Momentan, ministrul bulgar al Apărării merge pe ipoteza că aparatul a fost folosit pe frontul din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Originile dronei găsite pe ţărmul bulgăresc, puse la îndoială de specialiştii români: "E o mână din interior". Un alt atac a avut loc în Periprava, lângă Tulcea