Antena Meniu Search
x

(P) Cum să alegi și să folosești corect mobila de sufragerie

Când decorezi o sufragerie, mobila este o adevărată provocare. Ar trebui să iei o canapea clasică, o canapea în L, două canapele, o canapea și două fotolii sau o grămadă de fotolii? Poate ar funcționa bine niște fotolii tip puf? Și ce faci și măsuța de cafea și celelalte piese de mobilier?

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 18:19

(P) Cum să alegi și să folosești corect mobila de sufragerie

Există o mulțime de aranjamente posibile de mobilă sufragerie din care să alegi. Însă tocmai din cauza atâtor modele și stiluri diferite din care să alegi găsirea aspectului potrivit nu este niciodată ușoară. În primul rând este important ca mobila sufragerie să fie confortabilă. Ne referim aici în special la canapea și fotolii, în care vei petrece cea mai mare parte din timp, vizionând un film, urmărind un meci, citind sau chiar ațipind.

Când amenajezi și decorezi o sufragerie, încearcă să aranjezi mobila sufragerie în așa fel încât să optimizezi conversația față în față. De exemplu, poziționează canapeaua și fotoliile unele în fața celorlalte, cu o măsuță de cafea între ele. Acest lucru se aplică și atunci când folosești doar fotolii fără canapea.

Este important să păstrezi o distanță confortabilă între un fotoliu și alte piese de mobila sufragerie din cameră. Distanța dintre o măsuță de cafea și o canapea sau un scaun ar trebui să fie între 30 și 60 cm.

Distanța dintre două fotolii sau un fotoliu și o canapea nu trebuie să fie mai mare de 3 metri, dar nu mai puțin de un metru. În acest fel, poți fi sigur că creezi o aranjare confortabilă a fotoliilor ideală pentru conversație, asigurând în același timp intimitatea tuturor.

Puteți folosi mobila sufragerie pentru a împărți un spațiu. Desigur, separatoarele de cameră sunt întotdeauna o opțiune, dar fotoliile și canapelele pot fi o alternativă excelentă. Este posibil să folosești și un separator de cameră ca înlocuitor de perete dacă vrei ca fotoliile de sufragerie să aibă un fel de fundal în spate și să se simtă mai confortabil.

Alege fotolii de sufragerie în funcție de stilul ales pentru restul camerei. Într-o cameră de zi modernă, fotolii elegante pot adăuga o notă sculpturală decorului. Design-urile lor sunt simple, dar și puțin atrăgătoare datorită formelor neașteptate. În funcție de modul în care este decorată restul camerei, aceste fotolii se pot integra sau ieși în evidență.

Unele fotolii spațioase sunt perfecte pentru colțurile confortabile de lectură. Forma lor permite mai multe poziții confortabile, mai ales atunci când sunt asociate cu un taburet sau otoman asortat. Pentru un confort sporit, adaugă mai multe perne de accent.

Un fotoliu poate fi o sursă de culoare pentru o sufragerie. De fapt, fotoliile în general pot îndeplini acest rol într-o mulțime de moduri elegante. Posibilitățile sunt numeroase. O opțiune este să alegi unul sau mai multe fotolii de accent în culoarea de accent selectată pentru camera respectivă. Fotoliile pot servi drept puncte focale pentru cameră. Acest rol poate fi îndeplinit și de măsuța de cafea, șemineu și multe alte caracteristici. Dacă îți dorești ca un fotoliu să iasă în evidență, ia in considerare unul care are o culoare interesantă care să contrasteze cu restul decorului, o formă interesantă sau ia în considerare poziționarea lui într-un colț sau puțin departe de alte aranjamente.

Asigură-te că lași suficient spațiu între măsuța de cafea și fotolii, astfel încât tu și invitații tăi nu vă simțiți inconfortabil. De asemenea, atenție la raportul de dimensiuni dintre măsuța de cafea și fotoloo sau canapea. Evită contrastele mari și asigură un decor coerent și armonios în toată camera.

Când așezi fotoliile în sufragerie, asigură-te că fie așezi toate fotoliile cu picioarele complet pe covor, fie complet în afară. Acesta este un lucru de luat în considerare înainte de a alege dimensiunile covorului.

Unifică aranjamentul de fotolii și canapea cu un covor

În final, asigură-te că lași cel puțin 60 de centimetri de spațiu de mers în jurul camerei, printre diferitele piese de mobila sufragerie. Vei vrea să te poți deplasa fără să te ciocnești de mobilă sau să eviți să răstorni lămpi, scaune, mese și alte lucruri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » (P) Cum să alegi și să folosești corect mobila de sufragerie