Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pacienți infectați cu noul coronavirus, tratați în corturi și containere din cauza aglomerării. Video

Spitalele şi-au atins limita în toată ţara şi arată ca-n război: aduc corturi şi containere pentru a trata pacienţii. Pe zi care trece îngrijorarea creşte. Şi dacă astăzi avem un nou record absolut, peste 6.500 de cazuri noi, previziunile sunt sumbre: într-o lună vom depăşi 10 mii de infectări pe zi.

de Redactia Observator

la 30.10.2020 , 19:34

  • Peste 6.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Aproape 1.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus au ajuns să fie tratați la Terapie Intensivă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Sfârşit de octombrie. Recorduri negative în lanţ! 6.546 de cazuri noi! 917 pacienţi sunt internaţi în stare gravă la Terapie Intensivă, cu 49 mai mulţi decât ieri. Şi asta în condiţiile în care 103 oameni au murit în ultimele ore, răpuşi de virus.

Roxana Cheler, UPU Spitalul Universitar: Niciun spital Covid din București și din țară nu mai are locuri și acum trebuie ca pacienții confirmați să îi distribuim. Sunt mulți ...

Cifrele care ne dau frisoane astăzi s-ar putea dubla în următoarea lună. O spune Octavian Jurma, medic şi cercetător, care a făcut calcule şi previziuni ce din păcate până acum s-au adeverit.

Vezi și

Octavian Jurma, medic: Ne apropiem, din păcate, de acea mie teoretică și, din păcate, decesele sunt cele care nu țin cont de paturile ATI pentru că pacienții pot muri și acasă, că nu sunt paturi în spitale. E posibil ca, pe finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să ne uităm și la 10 mii de cazuri pe zi.

Capitala rămâne cea mai "bolnavă" zonă a ţării, cu 900 de infecţii noi în ultimele 24 de ore. Spitalele arată ca o tabără de război. Se montează corturi în curte pentru a prelua pacienţi.

Corturile sunt împărțite în mai multe zone, pentru triaj și tratament. Spre exemplu, cel de la Spitalul Pantelimon are o zonă de triaj și două de tratament. În total, poate adăposti până la 50 de pacienți.

Şi la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mai mari spitale din Bucureşti, pacienţii vor fi trataţi în corturi.

Roxana Cheler, UPU Spitalul Universitar: Suntem depășiți ca număr de cazuri suspecte de Covid. Toate sălile destinate acestora sunt pline astfel încât nu mai puteam să realizăm circuitele separate. Este un cort care este plin, plin cu pacienți care așteaptă testul Covid.

Vremea rece îngreunează misiunea şi aşa complicată a doctorilor.

La Spitalul de Copii din Iaşi, din cauza frigului, corturile vor fi înlocuite cu containere încălzite.

Asistentă spital Iași: Astăzi plouă și este foarte greu să te uiți afară și să vezi că sunt câțiva bebeluși care stau cu mămicile în ploaie.

Cătălina Ionescu, director medical Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași: Există o procedură de închiriere a două containere, unul pentru pacienți și aparținători, în sensul de staționare până se face triajul.

La Spitalul Sfântul Spiridon au ajuns deocamdată modulele pentru pacienții suspecți de infecție SARS-COV 2.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul Sfântul Spiridon Iași: Timpul de așteptare pentru răspunsul după testare, care în Urgență se face doar pentru pacienți simptomatici, e între 12 și 24 de ore. Pacienții rămân câte doi în astfel de containere.

În Alexandria, medicii au găsit o soluţie inedită să se ferească de virus. Îşi consultă pacienţii printr-o perdea de plastic.

România se înroşeşte pe zi ce trece. 10 judeţe au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Clujul a sărit chiar de pragul de 4.

Se caută soluţii pentru salvare la nivel european. În curând, pacienţii români cu COVID ar putea fi transferaţi în străinătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » Evenimente » Pacienți infectați cu noul coronavirus, tratați în corturi și containere din cauza aglomerării. Video