Antena Meniu Search
x

Pacientul cu arsuri pe 70% din corp, blocat în ţară de birocraţie şi vremea rea, a ajuns la clinica din Belgia cu trei infecţii nosocomiale

Pacientul ars care aşteaptă de zile în şir salvarea a ajuns, în sfârşit, la clinica din Belgia. Duce cu el trei bacterii periculoase luate din spitalele româneşti. Chiar şi aşa, un medic român din Bruxelles promite că va face tot ce poate să-l salveze. Nu ar fi prima dată când reuşeşte imposibilul.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 29.01.2021, 22:13

Vezi și
  • Pacientul cu arsuri pe 70% din corp are 52 de ani.
  • Pacientul s-a ales cu arsurile respective în urma unui accident de muncă.

După nouă zile de aşteptare, după două încercări eşuate, cea de-a treia misiune a reuşit. 

În urmă cu foarte scurt timp, pacientul ars fost urcat în aeronava militară. Avionul Spartan se pregăteşte chiar în aceste momente să decoleze, urmând ca în circa trei ore să aterizeze în Belgia. 

Salvarea pacientului de 52 de ani, cu arsuri pe 70 la sută din corp, stă tot în mâinile unui român, medicul Ciprian Isacu. 

Ciprian Isacu, medic specialist chirurgie plastică: Urmează să îl punem în Blocul Operator, să îl curăţăm, să fie dezinfectat şi să facem un bilanţ. O să scoatem tot ce e mort şi punem o grefă de piele sau mai multe. 

Misiunea e dificilă pentru că bolnavul a plecat cu trei bacterii din spitalele româneşti.

Ciprian Isacu, medic specialist chirurgie plastică: Are trei germeni serioşi. O să fie un tratament cu antibiotic, o să fie un tratament general, inima ţine, plămânii ţin, rinichii ţin.

Familia pacientului dă 50.000 de euro pe tratament

Până acum, salvarea bolnavului a venit de la apropiaţi. 

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: Şansa noastră a fost că fratele meu locuieşte în Belgia şi a apucat să caute pe persoană fizică, ca să spun aşa, un spital. 

Soţia bolnavului reclamă faptul că autorităţile au avut alte priorităţi. Tratamentul e suportat tot de familie, în jur de 50 de mii de euro. 

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: "Doamnă, am o listă de priorităţi şi o să le iau în ordine". Şi îi zic: "Domne, stai puţin, că nu înţeleg. Eu nu sunt prioritate sau cum?".

Statul român s-a încurcat mai bine de o săptămână în hârtii şi birocraţie. Miercuri, avionul nu a decolat din cauza vremii, iar ieri aeronava s-a stricat pe drum. 

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: Eu cred că s-a tot amânat pentru faptul că ei nu aveau nenorocitul ăla de avion, care era în reparaţie.

În urmă cu nouă zile, bărbatul a suferit arsuri grave, după un accident de muncă. Se urcase pe un vagon ca să-l verifice şi s-a electrocutat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pacientul cu arsuri pe 70% din corp, blocat în ţară de birocraţie şi vremea rea, a ajuns la clinica din Belgia cu trei infecţii nosocomiale