Antena Meniu Search
x

La Iași, 150 de mii de români au ieșit pe străzi pentru Papa Francisc

Într-o zi a bucuriei, când copiii sunt celebraţi în întreaga lume, Papa Francisc ne-a rugat să le dăruim copiilor noştri dreptul la viitor. Iar pentru asta trebuie să deschidem drumuri noi. Să facem cărări, nu tranşee.

de Redactia Observator

la 01.06.2019, 23:33

Vezi și

Într-o zi a bucuriei, când copiii sunt celebraţi în întreaga lume, Papa Francisc ne-a rugat să le dăruim copiilor noştri dreptul la viitor. Iar pentru asta trebuie să deschidem drumuri noi. Să facem cărări, nu tranşee. Prin versurile lui Eminescu, ne-a spus că fericiţi suntem doar atunci când iubim. Iar fericirea noastră se naşte când îi facem pe ceilalţi fericiţi. În Iaşi, capitala culturală şi istorică a României, Suveranul Pontif a unit familii şi a dat voce noilor generaţii. Iar plimbarea cu papamobilul pe străzile din oraş a stârnit o explozie de entuziasm.

Entuziasmul pelerinilor de la Iaşi n-a pălit în faţa vremii capricioase.

Încă de dimineaţă, în oraşul celor şapte coline, străzile au devenit un mare furnicar. Credincioşii din toată lumea s-au grăbit să îşi ocupe loc in piaţa din faţa Palatului Culturii.

Prima în rând a fost Maya Maria. Are doar câteva luni, iar aerul rece de la Iaşi i-a priit. A adormit buştean. Întâlnirea, spune mama, o va călăuzi tot restul vieţii, chiar dacă nu şi-o va putea aminti.

Zi bună a avut şi Compania de Căi Ferate. Un singur tren a adus în gara din Iaşi 800 de turişti. Au coborât din garniturile pline ochi cu bagaje şi visuri.

La Iaşi, papa a strâns cei mai mulţi români, în vizita sa de până acum.

150 de mii de oameni l-au întâmpinat pe Sfântul Părinte. Iar Suveranul Pontif a avut o singură dorinţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Capitala Moldovei, succesorul Sfântului Petru a salutat mulţimea din acelaşi papamobil utilizat şi în vizita din Bulgaria.

A fost al treilea papamobil folosit pana acum în România. Doar la Şumuleu Ciuc a folosit vehiculul sută la sută românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » La Iași, 150 de mii de români au ieșit pe străzi pentru Papa Francisc