Antena Meniu Search
x

Papa Francisc i-a impresionat pe bucureșteni

În mijlocul Bucureștiului, nici ploaia torenţială nu a stins bucuria vizitei Papei Francisc. Căldura, simplitatea şi bunătatea lui ne-au cucerit încă de la prima sa plimbare în papamobil, prin mijlocul oamenilor.

de Redactia Observator

la 02.06.2019, 00:54

Vezi și

În mijlocul Bucureștiului, nici ploaia torenţială nu a stins bucuria vizitei Papei Francisc. Căldura, simplitatea şi bunătatea lui ne-au cucerit încă de la prima sa plimbare în papamobil, prin mijlocul oamenilor.

O mare de credincioşi uniţi de o singură voce. Papa Francisc a schimbat, într-o zi, faţa României. Ne-a unit, ne-a luminat, apoi ne-a binecuvântat. Iar împreună, am pornit într-o călătorie istorică.

La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, care poartă numele sfântului pe care Suveranul Pontif îl consideră protectorul său, mii de oameni au ascultat liturghia. Acolo am fost martorii unui miracol. Cerul s-a înseninat când Papa a ieşit în mijlocul mulţimii, la finalul liturghiei. Iar românii l-au întâmpinat cu aceeaşi căldură şi simplitate cu care el a păşit, pentru prima oară, pe pământ românesc.

Cu mâinile împreunate şi lumină în ochi, românii şi-au deschis inimile, pentru a primi bucuria întâlnirii cu Papa. Iar când furtuna a întunecat cerul, chiar după ce Sfântul Părinte a plecat de la Catedrală, mai tare s-au luminat chipurile oamenilor. Desculţi, împreună sub ploaie, îmbrăţişaţi sub aceeaşi umbrelă, au trăit o zi a iubirii. În mijlocul lor, au fost tot timpul reporterii Observator.

Au urmat clipe solemne şi o paradă care a emoţionat întreaga ţară. În piaţa George Enescu, din papamobil, Suveranul Pontif a salutat pelerinii şi le-a zâmbit fiecăruia în parte.

Călătoria Papei Francisc continuă sub acelaşi motto: Să mergem împreună. Şi tot împreună, vom rememora învăţăturile Sanctităţii Sale.

”Voi să fiţi promotorii culturii întâlnirii care să dezmintă indiferenţa şi diviziunea şi să permită acestui pământ să cânte cu tărie milostivirile Domnului”, a spus Papa Francisc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Papa Francisc i-a impresionat pe bucureșteni