Antena Meniu Search
x

Video Parcările din centrul Aradului, pline de maşini cu autorizaţii de handicap. Poliţiştii locali au luat permisele la control: "Apar dimineaţa la 8 şi dispar după ora 16"

Permisele la control! Aşa au fost întâmpinaţi şoferii din municipiul Arad care şi-au parcat maşinile pe locurile pentru persoane cu dizabilităţi. Percheziţia vine după ce poliţiştii locali şi-au dat seama că aproape jumătate dintre automobilele parcate în centrul oraşului au în parbriz astfel de autorizaţii de handicap. Situaţie ce este aproape improbabilă având în vedere numărul impresionant. 

de Daciana Cordoş

la 20.03.2024, 08:46

Vezi și

Aşa se prezintă situaţia parcărilor în centrul oraşului Arad. Fie că vorbim de autoturisme scumpe sau de maşini mai ieftine, aproape fiecare automobil are în bord o legitimaţie pentru persoane cu handicap. În acest fel, deţinătorii ecusoanelor scutesc 0,50 de euro - pe o sigură oră de parcare

Parcările din centrul Aradului, pline de maşini cu autorizaţii de handicap

Lazăr Faur, viceprimar Arad: Maşinile acestea apar dimineaţa la 8 şi dispar după ora 16.

Adrian Toma, Poliţia locală Arad: Este improbabil ca o persoană cu handicap, câteva zile sau săptămâni la rând să parcheze în acelaşi loc pentru că are treabă în municipiul Arad în condiţile în care e din Reşiţa. 

Pe acelaşi subiect

Nu a durat mult până când agenţii au descoperit fraudele.

Lazăr Faur, viceprimar Arad: Municipiul Arad a implementat un sistem de siguranţă care face aceste legitim aţii de nefalsificat, însă în alte primării, nu s-a implementat acest sistem. 

Astfel, rând pe rând, fiecare legitimatie a fost verificată într-o bază de date pentru a le stabili valabilitatea. 

Adrian Toma, Poliţia locală Arad: Vedem dacă sunt expirate în primul rând, în al doilea rând verificăm dacă au fost declarate pierdute. Deja am constatat o situaţie în care aceiaşi persoană a  declarat trei pierdute şi o foloseşte pe a patra. 

De partea cealaltă a baricadei, şoferii care nu deţin astfel de legitimaţii spun că să găsească un loc de parcare înseamnă o adevărată aventură.

Localnic: Mă învârt de jumătate de oră să parchez la primărie.

Autorităţile locale au deja în plan schimbarea regulamentului de funcţionare a parcărilor, aşa că pe viitor doar cei care deţin şi un certificat de handicap să poată beneficia de această facilitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Parcările din centrul Aradului, pline de maşini cu autorizaţii de handicap. Poliţiştii locali au luat permisele la control: "Apar dimineaţa la 8 şi dispar după ora 16"