Antena Meniu Search
x

Pedeapsă record pentru atacatorul de la mall Brăila. Marius Parfenie, condamnat la 30 de ani de închisoare

Marius Valentin Parfenie, tânărul care, în urmă cu un an, a înjunghiat un bărbat, apoi a spulberat cu maşina nouă persoane, două pe şoseaua de centură şi şapte în faţa intrării principale de la mall Brăila, a primit o pedeapsă record. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.12.2019, 22:18

Marius Parfenie a primit pedeapsa maximă în sistemul penitenciar din România, după atacul din Brăila
Pedeapsă record pentru şoferul care a intrat cu mașina în oameni la mall Brăila. Marius Parfenie, condamnat la 30 de ani de închisoare - Facebook / Observator.tv

Marius Valentin Parfenie, tânărul care, în urmă cu un an, a înjunghiat un bărbat, apoi a spulberat cu maşina nouă persoane, două pe şoseaua de centură şi şapte în faţa intrării principale de la mall Brăila, a primit o pedeapsă record. 

Teroarea semănată de Marius Valentin Parfenie, în ziua de 11 noiembrie 2018, când, în zece minute a făcut nu mai puţin de zece victime, nu a rămas nepedepsită.

Magistraţii Tribunalului Brăila au aplicat o pedeapsă record, fără precedent, de 30 de ani închisoare, pentru infracţiuni de tentativă de omor. Practic, atacatorul de la Mall, care a acţionat ca un adevărat terorist, fiind decis să omoare câţi mai mulţi oameni, după cum a spus chiar el, a primit o condamnare care se dă în mod normal pentru omor calificat.

Totuşi, inculpatul a comis un cumul de infracţiuni, adică mai multe tentative de omor, plus tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Judecătorul a avut în vedere toate faptele comise şi modul în care a procedat tânărul în cauză, astfel că a decis în conformitate cu prevederile legale.

Condamnare fără precedent pentru atacatorul de la mall Brăila

La şedinţa din cadrul Tribunalului Brăila, din data de 3 decembrie, s-au aplicat condamnări pentru fiecare faptă comisă de inculpatul Parfenie, evident cele mai mari pedepse pentru infracţiunile de tentativă de omor (20-12-10 ani închisoare), în urma contopirii pedepselor ajungându-se la peste 33 de ani închisoare.

Întrucât pedeapsa principală rezultantă depăşea maximul general al pedepsei închisorii, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână cu 30 de ani de închisoare, potrivit obiectivbr.ro.

Decizia magistraţilor nu este definitivă. În cauză se poate formula apel, moment în care dosarul va fi trimis la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da sentinţa finală.

Filmul atacului din Brăila

Filmul atacului din Brăila, din ziua de 11 noiembrie 2018, demonstrează rapiditatea cu care tânărul s-a mişcat. Practic, în mai puţin de 10 minute el a reuşit să facă zece victime. 

Astfel, primul apel la 112 a fost dat la ora 12:45. O femeie a sesizat că, în urma unui conflict între doi bărbaţi, unul a fost lovit cu cuţitul. Autorul a părăsit locul faptei cu un autoturism. Al doilea apel a fost dat la ora 12:50. Un bărbat a sesizat că pe Şoseaua de Centură a municipiului au fost loviţi doi pietoni, iar şoferul a părăsit locul accidentului. Al al treilea apel a fost dat la 12.52, când un alt bărbat a sesizat incidentul de la Mall.

Brăileanul a încercat de mai multe ori să intre cu maşina în mall, dar a fost împiedicat de stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial. Maşina s-a oprit în uşile de la intrarea în mall, iar Parfenie a fost dat jos de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere şi imobilizat. Culcat la pământ, el a strigat: ”Trebuie să curgă sânge pentru ţara asta”.

După incident, poliţiştii l-au testat şi au constatat că avea o concentraţie alcoolică de 0,37 miligrame/litru în aerul expirat. 

Zece victime în mai puţin de zece minute

În urma incidentelor, s-au înregistrat zece victime: şapte persoane au fost rănite la mall, între acestea aflându-se şi doi copii, de 11 şi 13 ani, două persoane au fost rănite pe şoseaua de centură a Brăilei, iar a zecea victimă este bărbatul înjunghiat.

Marius Parfenie are 21 de ani, este din Brăila şi avea permis de conducere din februarie anul acesta. În 2017, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea, în cursul anului 2015, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Pedeapsă record pentru atacatorul de la mall Brăila. Marius Parfenie, condamnat la 30 de ani de închisoare