Antena Meniu Search
x

Pericolul de la piscină sau ştrand

Sezonul cald umple piscinele şi ştrandurile de oameni doritori să se răcorească. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că această distracţie ascunde pericole pentru sănătate.

Sezonul cald umple piscinele şi ştrandurile de oameni doritori să se răcorească. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că această distracţie ascunde pericole pentru sănătate.  

Specialiştii atrag atenţia asupra importanţei pe care o are adoptarea unor măsuri corecte de igienă. Printre cele mai frecvente boli care se pot transmite la piscină sunt cele care afectează ţesutul cutanat, urechile, ochii, unghiile, sistemul digestiv şi chiar zonele genitale.

1. Diareea. Dacă o persoană prezintă tulburare digestivă după ce a fost la piscină, atunci cel mai probabil aceasta a luat contact cu o sursă infecţioasă.

2. Otita externă este o afecţiune frecventă în timpul verii. Netratată, aceasta se poate extinde la paviolionul auricular sau la ganglionii sateliţi.

3. Conjunctivita foliculară acută. Debutează cu înroşirea ochilor, inflamarea pleoapelor, lacrimare abundentă. În unele cazuri poate cauza apariţia tulburărilor de vedere.

4. Granulomul de piscină. Se manifestă prin apariţia unei leziuni cutanate de culoare roşie, care ulterior se poate extinde.

5. Acneea la clor. Piscinele sunt cunoscute pentru conţinutul de agenţi iritanţi şi clor. Pielea se poate usca excesiv, fiind declanşată secreţia mărită de sebum, ce poate bloca porii. Acneea se poate astfel agrava, producând numeroase efecte neplăcute.

6. Prurit cutanat. Se manifestă prin senzaţii de mâncărime ce apar în urma expunerii la clor.

7. Infecţiile micotice. Ciuperca contactată la piscină sau ştranduri poate afecta pielea tălpilor, unghiile şi chiar porţiuni ale degetelor. Dacă nu este tratată, infecţia poate cauza apariţia unor vezicule urât mirositoare, mâncărime şi descuamarea pielii.

8. Infecţiile fenitale. Este o afecţiune favorizată de transpiraţie şi umezeală, ce se manifestă la femei în special în sezonul cald. Apa bazinelor poate conţine parazitul Trichomonas vaginalis, responsabil de trichomonioză.

9. Leptospiroza. Infecţia este cauzată de microorganismele eliminate prin urină ce pot pătrunde în organismul celor din piscină sau bazine. Este o afecţiune acută ce afectează organele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pericolul de la piscină sau ştrand