Înmormântarea Regelui Mihai: Pierderea ultimului Suveran a unit zeci de mii de români
Pierderea ultimului Rege a unit zeci de mii de oameni în stradă, într-o manifestaţie impresionantă.
Pierderea ultimului Rege a unit zeci de mii de oameni în stradă, într-o manifestaţie impresionantă. De la Bucureşti, până la Curtea de Argeş, românii s-au adunat în gări să-şi salute Regele.
Au fost ultimele ore pe pământ ale Regelui Mihai I al României. Trenul regal în care a fost forţat de comunişti să plece în exil l-a adus la Curtea de Argeş, pentru a fi înmormântat. În gări, oamenii şi-au salutat Regele. Neaşteptat de mulţi şi de uniţi.
Peste şase mii au fost doar în gara Piteşti. Unii au fotografat trenul. Alţii şi-au căutat cu privirea, prin geamurile vagoanelor, Regele. Oameni simpli şi rude ale familiei regale şi-au strâns mâinile.
Ultima oprire a trenului regal a fost gara din Curtea de Argeş. Drumul până la Catedrala, unde a avut loc slujba de înmormântare, a fost flancat de zeci de preoţi. Peste 15 mii de oameni au privit cu emoţie, tristeţe şi speranţă.
În Catedrală, preoţii au cântat "Hristos a înviat". În stradă, s-a auzit: "Trăiască Regele!" După ani de tăcere, un conducător i-a unit, după moarte. Prin exemplul său.
Sicriul ultimului Rege a fost aşteptat, în faţa Catedralei, cu torţe. 8 militari l-au purtat pe umeri până la Necropola Regală, unde Mihai Întâi a fost îngropat lângă Ana, Regina lui. Coborârea sicriului în criptă a fost marcată cu 21 de salve de tun.
Nu e târziu să le spunem copiilor că România a fost cândva Regatul lui Mihai I.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰