Antena Meniu Search
x

Interlopul periculos căutat de FBI a fost prins de doi polițiști dintr-un sat din Dolj. Europol: „Vela și-a arogat meritele”

Doi polițiști din provincie l-au capturat pe interlopul craiovean căutat de FBI și Homeland Security, într-un caz care se leagă de traficul de romi duși la muncă în SUA și Canada, însă toate meritele acestui succes au fost arogate de Marcel Vela, scrie Sindicatul Europol.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.08.2020, 10:16

Polițiștii Ștefan Marian și Stoian Robert l-au prins pe interlopul craiovean, la Cernătești
Polițiștii Ștefan Marian și Stoian Robert l-au prins pe interlopul craiovean, la Cernătești - Facebook/Sindicatul Europol
  • Rețeaua lui Luigi Cristinel Popescu a racolat sute de romi trimiși apoi la cerșit în SUA, Mexic și Canada.
  • Ministrul Vela a ținut o declarație de presă pe Aeroportul Otopeni, la momentul extrădării interlopului.

Reprezentanții sindicatului scriu că interlopul Luigi Cristinel Popescu, extradat de autoritatile romane în SUA, a fost prins, de fapt, de Ștefan Marian și Stoian Robert, polițiști în  cadrul Postului de Poliție Cernătești, Secția de Poliție Rurală nr. 15 Filiași – IPJ Dolj.

”Tot ceea ce știm e că ministrul Vela a transformat operațiunea de extrădare a interlopului de pe pista Aeroportului Internațional ”Henri Coandă” Otopeni într-o adevărată ploaie de imagini și reflectoare. Agent șef principal Ștefan Marian și agent Stoian Robert sunt colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Cernătești, Secția de Poliție Rurală nr. 15 Filiași – IPJ Dolj, care l-au prins efectiv pe interlop”, scrie Europol. 

Cei doi polițiști din provincie se aflau în serviciul de patrulare în  schimbul 2, iar în urma unor informații primite cum că ”Luis” s-ar putea afla pe raza comunei Cernătești, au reușit identificarea și interceptarea, ulterior procedând la predarea acestuia către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Dolj.

”Niciunul dintre colegii noștri care și-a adus aportul la prinderea interlopului extrădat, nu a primit vreun semn de mulțumire  sau felicitare din partea conducerii IPJ Dolj, IGPR sau chiar MAI, singurele merite fiind arogate de ministrul Vela, care a declarat: Așadar, suntem cu ochii pe infractori, trebuie să știe acest lucru, oriunde s-ar afla ei. În România, în orice țară sau pe orice continent”, mai scriu reprezentanții Europol.

”Chiar dacă nu s-a dorit evidențierea colegilor noștri,  ei își vor face meseria în continuare la fel de bine cum și-au făcut-o și până acum și cu siguranță vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, însă ceea ce este frustrant în această meserie e că de cele mai multe ori meritele și reușitele polițiștilor din stradă sunt însușite de șefii ierarhici, inspectorii șefi sau chiar de ministru. Dacă șefii lor nu și-au permis să-i felicite pe cei doi colegi, noi le mulțumim pentru flerul și conștiinciozitatea de care au dat dovadă și le dorim cât mai multe reușite. Bravo băieți! Fiți în continuare cu mâna pe infractori, nu cu ochii”, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Interlopul periculos căutat de FBI a fost prins de doi polițiști dintr-un sat din Dolj. Europol: „Vela și-a arogat meritele”