Antena Meniu Search
x

Poliţiştii de la Rutieră au pornit la vânătoare de şoferi cu maşini tunate

Zeci de amenzi au fost date, aseară, în Capitală, şoferilor cu maşini sau motociclete tunate. Asta după ce tot mai mulţi oameni s-au plâns că nu pot dormi din cauza zgomotului asurzitor de pe bulevarde, de la motoare ambalate.

de Redactia Observator

la 06.04.2019, 11:41

Vezi și

Zeci de amenzi au fost date, aseară, în Capitală, şoferilor cu maşini sau motociclete tunate. Asta după ce tot mai mulţi oameni s-au plâns că nu pot dormi din cauza zgomotului asurzitor de pe bulevarde, de la motoare ambalate. Poliţiştii Capitalei au organizat o razie, iar toba de eşapament modificată nu a fost singura problemă descoperită.

După o scurtă verificare, un tânăr s-a ales cu certificatul de înmatriculare reţinut şi cu o lungă listă de probleme de remediat. 

Modificarea tobei de eşapament este una dintre cele mai folosite metode de tunning. În dorinţa lor de a atrage atenţia, tinerii nu ţin seama însă de zgomotul asurzitor pe care îl fac.

De exemplu, o motocicletă care merge cu 80 kilometri la oră prin oraş face zgomot la fel ca un avion care decolează. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi nu a fost singura neregulă găsită. Din 70 de autovehicule controlate, peste 50 de şoferi au primit sancţiuni contravenţionale. 

S-au dat amenzi de peste 18.000 de lei pentru maşini tunate

Majoritatea şoferilor s-au scuzat cum că abia ar fi cumpărat maşinile sau motocicletele şi le-au luat cum erau. Doar câţiva au recunoscut că îşi tunează maşinile din pasiune. 

Atât de pasionaţi, încât unii dintre ei nu au vrut să renunţe la modificări nici în faţa poliţiştilor.

Poliţiştii au dat amenzi în valoare de peste 18.000 de lei şi au suspendat 14 certificate de înmatriculare.

Potrivit legii, în zonele rezidențiale, nivelul de zgomot produs de maşini nu trebuie să depăşească 45 de decibeli, în timp ce în zonele industriale poate ajunge până la 60 de decibeli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Poliţiştii de la Rutieră au pornit la vânătoare de şoferi cu maşini tunate