Antena Meniu Search
x

6.000 de polițiști români vor purta camere video pe uniformă, începând de astăzi

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, într-o postare pe Facebook, că 6.000 de agenți de la Rutieră, Transporturi și Ordine Publică vor purta camere video pe uniforme, care vor înregistra fiecare situație operativă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.09.2020, 19:56

6.000 de polițiști români vor purta camere video pe uniformă, începând de astăzi
Polițistă din România, dotată cu o cameră video specială - Ministerul Afacerilor Interne via Facebook
  • Camerele video, asemănătoare cu cele folosite în Marea Britanie
  • Potrivit legii, imaginile vor putea fi accesate doar în cazul unui proces

Pe data 10 iulie, Observator relata că Ministerul de Interne intenționează să cumpere 12.000 de camere video speciale, după înmulțirea cazurilor de ultraj. Iar primele 6.000 au devenit operative începând de astăzi, au transmis reprezentanții MAI, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

"Le veți vedea, de astăzi, pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi.

Și, tot de astăzi, vă vor “vedea” și ele.

Ne referim la cele 6.000 de bodycam-uri care au fost recent achiziționate.

Vom elimina, astfel, discuțiile referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție.

P.S. Vă asigurăm că vor fi respectate toate reglementările legate de protecția datelor cu caracter personal", se arată în mesaj.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unii poliţişti au avut şi până acum camere, însă acestea au fost fie primite sub forma unor donaţii de la sindicate, fie au fost folosite doar pentru testare. Astfel, niciun cadru surprins de astfel de camere nu a fost folosit până acum în instanţă.

Contractul pentru achiziţia a 12.000 de astfel de dispozitive a fost semnat de către Inspectoratul General al Poliției Române, care a cheltuit pentru ele în jur de 18.000.000 de lei.

Poliţiştii le vor purta asupra lor doar în timp ce poartă uniforma aşadar, asemenea armamentului, ele vor fi primite la intrarea în serviciu şi predate la finalul programului.

Modelul este folosit şi în Marea Britanie. Imaginile surprinse de acestea se vor descărca într-un sistem central în momentul în care agentul ajunge înapoi la bază.

Conform legii existente în prezent, imaginile vor putea fi accesate doar în cazul unui proces.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 6.000 de polițiști români vor purta camere video pe uniformă, începând de astăzi