Antena Meniu Search
x

Video Preotul care a lovit cu maşina un pieton şi a fugit, prins de poliţie la sfinţire. "Sărutaţi binecuvântata cruce"

A uitat de cele sfinte. Un preot din Maramureş, care gonea cu maşina prin localitate ca să ajunge la sfinţirea caselor de Bobotează, a lovit în plin un pieton. N-a oprit şi nici măcar nu s-a uitat în spate. Ar fi declarat poliţiştilor că i s-a părut că a trecut printr-o groapă. Bărbatul lovit a scăpat miraculos, dar părintele riscă să ajungă la închisoare pentru că a fugit de la locul accidentului. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 04.01.2024, 19:20

Vezi și

La volanul maşinii se află preotul pensionar din Năneşti, Maramureş. Camerele de supraveghere l-au surprins cum loveşte un bătrân de 68 de ani, care mergea pe marginea drumului, apoi îşi continuă drumul fără ezitare. Şoferul nu opreşte să vadă dacă victima mai trăieşte. Părintele s-ar fi grăbit să ajungă în Sighetu Marmaţiei pentru a sfinţi casele de Bobotează. Ţinea locul preotului de acolo. După doar 3 kilometri de condus, în Onceşti, s-a întâmplat nenorocirea.

A lovit şi a fugit de la locul accidentului

Alex Prunean, reporter Observator: Bătrânul a fost lovit de maşină exact în acest loc, când afară era încă întuneric. Pentru că nimeni altcineva nu se afla pe stradă, şoferul nu s-a gândit că va putea fi identificat, dar nu s-a gândit nici că toată această zonă este supravegheată video cu camera de pe acel stâlp. 

Martor: Eu nu am auzit, el (n.r. cumnatul) a fost pe terasă, aici şi a auzit bubuitura, până a ieşit el, maşina a fost dusă, o fracţiune de secundă. A fost după pâine, a zis soţia că a plecat după pâine. A venit la magazin aici, nu a fost beat. 

Cum se apără omul bisericii

Preotul susţine că nu şi-a dat seama că a lovit un om.

Gheorghe, dascăl: A dat într-o groapă mică, dar l-a atins pe unul cu oglinda. Pur şi simplu el nu şi-a dat seama. Faza lungă în ochi, nu a văzut şi a plecat. 

Localnici: N-a observat, că a fost întuneric, noapte şi s-a grăbit să vina încoace la popor, la enoriaşi. 

Pietonul lovit a avut noroc

Pietonul lovit a avut noroc. Nu a fost rănit grav, însă, la spital, ar fi refuzat să fie internat ca preotul să nu aibă probleme. Cei doi s-ar cunoaşte.  

Alex Prunean, reporter Observator: A durat  6 ore până când poliţiştii au identificat maşina şi l-au găsit pe cel care o conducea. Preotul nu mai era la volan, ci umbla cu crucea din casă în casă, aici în Sighetul Marmaţiei, la 15 km distanţă. A fost testat cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ.

Gheorghe, dascăl: Sărutaţi binecuvântata cruce... Nu! Lasă jos hainele, crucea şi haide cu noi. 

Preotul refuză să dea declaraţii

Observator l-a căutat pe părintele de la Năneşti pentru un punct de vedere, însă acesta a refuzat orice declaraţie.

Reporter: De ce a părăsit locul accidentului?

Fiica preotului: E problema lui! Asta e problema lui de ce a părăsit (n.r. locul accidentului)! Cine sunteţi dumneavoastră să vă oferim explicaţii? 

Preotul era retras din activitate din 2022. A slujit la biserica din Năneşti timp de 3 decenii. 

Andrei Pop, inspector eparhial: Nu mai este angajatul episcopiei, el doar poate să înlocuiască în slujire la biserică preoţi care sunt bolnavi sau care sunt în concediu şi solicită sprijinul.  

Părintele va fi cercetat pentru fugă de la locul accidentul - faptă gravă care se poate pedepsi cu închisoare până la 7 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Preotul care a lovit cu maşina un pieton şi a fugit, prins de poliţie la sfinţire. "Sărutaţi binecuvântata cruce"