Video Preotul care a reușit să ridice primul spital social din România. Povestea "Veronicăi", clinica dedicată mamelor și copiilor nevoiaşi
Primul spital social din România a fost sfinţit ieri. Clinica "Veronica" a fost construită special pentru familiile care au mari dificultăţi financiare sau care nu sunt asigurate prin Casa de Asigurări de Sănătate. La slujbă au participat mai mulţi copii şi mame care vor putea beneficia de serviciile medicale gratuite ale spitalului.
Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi au sfinţit ieri clinica socială "Veronica".
Construirea acestui spital a costat 4,5 milioane de euro, bani strânşi din donaţii de părintele misionar Dan Damaschin. Impresionat de povestea de viaţă a unei mame singure şi fără posibilităţi materiale, pe care o cheamă Veronica, el a decis să pună bazele acestui proiect.
Pr. Dan Damaschin: Acest proiect este dedicat celor care nu au posibilităţi materiale de a merge la un medic priceput în boala lor. Clinica Veronica este, dacă nu mă înşel, singurul loc din România unde omul sărman, în special mamele singure, mamele cu mulţi copii, tinerele însărcinate, studenţii, tinerii care provin din centrele de plasament şi copiii dragi nouă, bineînţeles, vor găsi, printre altele, investigaţii de cea mai înaltă calitate, medici dispuşi să-i ajute.
Primul spital social din România, construit doar din donaţii
- "Dedicat" pacienţilor, dar şi mitei. Un medic apreciat din Piteşti a luat şpagă, în medie, de două ori pe zi...
- Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești, reținută după ce a luat mită de peste 140 de ori de la pacienţi....
- Cum se apără spitalul Movila din Ploieşti în cazul pacientei arse în salon. Rudele femeii cer să se facă dreptate
Acum, după slujba de sfinţire, urmează să se facă şi ultimele demersuri administrative pentru ca spitalul să îşi poată începe activitatea.
Prof Dr Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi: Această iniţiativă, care e mai mult decât creştinească, mai mult venită decât din zona Bisericii, e una venită din zona sufletelor care vor să ajute, a oamenilor care pot să ajute, e evident binevenită.
Clinica "Veronica" a fost construită doar cu ajutorul celor care au vrut să dea o şansă la viaţă celor nevoiaşi. În spital vor activa permanet 10 medici, alături de cei aflaţi pe bază de voluntariat. De asemenea, în sprijin vor veni şi medici din spitalele ieşene.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰