Antena Meniu Search
x

Video Preotul care a reușit să ridice primul spital social din România. Povestea "Veronicăi", clinica dedicată mamelor și copiilor nevoiaşi

Primul spital social din România a fost sfinţit ieri. Clinica "Veronica" a fost construită special pentru familiile care au mari dificultăţi financiare sau care nu sunt asigurate prin Casa de Asigurări de Sănătate. La slujbă au participat mai mulţi copii şi mame care vor putea beneficia de serviciile medicale gratuite ale spitalului. 

de Redactia Observator

la 09.03.2024, 13:21

Vezi și

Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi au sfinţit ieri clinica socială "Veronica".

Construirea acestui spital a costat 4,5 milioane de euro, bani strânşi din donaţii de părintele misionar Dan Damaschin. Impresionat de povestea de viaţă a unei mame singure şi fără posibilităţi materiale, pe care o cheamă Veronica, el a decis să pună bazele acestui proiect. 

Pr. Dan Damaschin: Acest proiect este dedicat celor care nu au posibilităţi materiale de a merge la un medic priceput în boala lor. Clinica Veronica este, dacă nu mă înşel, singurul loc din România unde omul sărman, în special mamele singure, mamele cu mulţi copii, tinerele însărcinate, studenţii, tinerii care provin din centrele de plasament şi copiii dragi nouă, bineînţeles, vor găsi, printre altele, investigaţii de cea mai înaltă calitate, medici dispuşi să-i ajute.

Primul spital social din România, construit doar din donaţii

Pe acelaşi subiect

Acum, după slujba de sfinţire, urmează să se facă şi ultimele demersuri administrative pentru ca spitalul să îşi poată începe activitatea.

Prof Dr Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi: Această iniţiativă, care e mai mult decât creştinească, mai mult venită decât din zona Bisericii, e una venită din zona sufletelor care vor să ajute, a oamenilor care pot să ajute, e evident binevenită.

Clinica "Veronica" a fost construită doar cu ajutorul celor care au vrut să dea o şansă la viaţă celor nevoiaşi. În spital vor activa permanet 10 medici, alături de cei aflaţi pe bază de voluntariat. De asemenea, în sprijin vor veni şi medici din spitalele ieşene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Preotul care a reușit să ridice primul spital social din România. Povestea "Veronicăi", clinica dedicată mamelor și copiilor nevoiaşi