Meniu
Search
x

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban: Bugetul va fi trimis mâine în Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, luni că "legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi trimise in cursul zilei de mâine către Parlament".

De Iulia Iancu la 22.02.2021, 14:26
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Guvernul se întrunește în ședință pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliului Legislativ. Cel mai probabil legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament.

Cum va ajunge legea bugetului în Parlament, împreună cu preşedinta Senatului Anca Dragu vom decide convocarea birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere, unde va exista un termen pentru depunerea amendamentelor, un termen pentru avizarea în comisiile avizatorare şi vom stabili când va intra în plen şi termenul de dezbatere a celor două legi", a anunțat Ludovic Orban. 

Guvernul a adoptat bugetul pentru anul 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat, pe 19 februarie, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptat bugetul pentru anul 2021. Documentul urmează să meargă pentru aprobare în Parlament. Cîţu a precizat că nu au fost făcute modificări importante faţă de cifrele anunţate anterior.

''În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021 şi bineînţeles acestea fiind însoţite de strategia fiscal bugetară pe 2021 - 2023 şi raportul privind situaţia macroeconomică pe 2021 şi proiecţia acesteia pe anii 2022 - 2024.

Toate acestea vor fi făcute publice, au fost în transparenţă, dar varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care bugetul va merge în Parlament spre dezbatere şi aprobare'', a anunţat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban: Bugetul va fi trimis mâine în Parlament

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022