Antena Meniu Search
x

Galerie foto Primele imagini cu mașina care a luat foc în Pasajul Unirii. În Mini Cooper-ul cuprins de flăcări era și un copil

Circulaţia rutieră în Pasajul Unirii este oprită, la această oră, pe ambele sensuri, după ce o mașină a luat foc în mers. Toate persoanele din interior au fost evacuate, iar în pasaj nu sunt decât pompieri. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că, până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră. 

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 11:12

UPDATE: Incendiul din Pasajul Unirii a fost stins

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că incendiul a fost stins. ”În pasaj şi pe rampele de acces au fost aproximativ 100 de autoturisme. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ISUBIF”. Potrivit acestora, autoturismul care a ars se afla la jumătatea pasajului.

Știrea inițială:

Pe acelaşi subiect

Reprezentanții ISU București Ilfov anunță că pompierii intervin marți pentru stingerea unui incendiu produs în Pasajul Unirii. În interior arde un Mici Cooper, cu degajari mari de fum. 

În mașina cuprinsă de flăcări se aflau doi adulți și un copil. Din fericire, nu sunt victime, precizează militarii. La fața locului s-au deplasat cinci autospeciale ale pompierilor și un echipaj SMURD. Ulterior, numărul echipajelor a fost suplimentat până la opt autospeciale ale pompierilor și cinci echipaje SMURD. Circulația prin pasaj este blocată. 

Prefectul Capitalei: Până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi despre incendiul din Pasajul Unirii, unde a ars o maşină, că până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră. Prefectul s-a aflat la faţa locului, după producerea evenimentului. ”Până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră”, a spus Toni Greblă. El a precizat că ventilaţia pasajului Unirii este făcută pentru un trafic normal.

”În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este normal, cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu ci necesită o jumătate de oră, o oră”, a spus oficialul, precizând că ”pentru a preveni orice fel de incident, participanţii au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj”. 

Despre blocajele care au avut loc în Pasajul Unirii, după refacerea acestuia, prefectul Capitalei a arătat că ”probabil după deschidere nu au mai fost atenţi la presemnalizare”, el arătând că niciun autoturism nu s-a blocat în pasaj ci în barierele de presemnalizare. Toni Greblă a precizat că după vreo două sau trei săptămâni lucrurile au intrat în normal. Potrivit acestuia, autoturismele care au făcut accident în Pasaj aveau bagaritul modificat ca urmare a unor lucrări, de obicei instalarea de aer condiţionat care au depăşit gabaritul semnalizat în Pasaj. ”Orice pasaj are o anumită înălţime, proiectată când s-a constrit, nu poţi să treci cu orice fel de autovehicul”, a mai spus Greblă.

Pasajul Unirii, redeschis la începutul lunii septembrie. Reparațiile au costat 12 milioane de euro

Pasajul Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje din centrul Bucureştiului, s-a redeschis la începutul luni septembrie, după ce a fost închis timp de 77 de zile, pentru reparaţii care au costat 12 milioane de euro. La pasaj au lucrat continuu mai multe firme de construcţii şi, atât ziua, cât şi noaptea, pe şantier au fost mai bine de 100 de muncitori. Pasajul a fost de altfel încadrat în urmă cu 3 luni în clasa 4 de risc, iar asta înseamnă că se impuneau reparaţii de urgenţă. Au fost reduse toate infiltraţiile din pasaj, au fost consolidaţi stâlpii de susţinere, a fost montat inclusiv un sistem anti noxe şi bineînţeles au fost turnate noi straturi de asfalt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primele imagini cu mașina care a luat foc în Pasajul Unirii. În Mini Cooper-ul cuprins de flăcări era și un copil