Antena Meniu Search
x

Foto Strugurel, primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Internat cu TBC, a fugit din spital de frica COVID

Curtea de Apel Ploiești a respins, miercuri, apelul intentat de Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, astfel că decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare dată de Judecătoria Buzău rămâne definitivă.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 22:34

Primul român condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Matei Strugurel, 37 de ani, din comuna Greabănu, judeţul Buzău, se afla în luna aprilie 2020 internat la Spitalul Judeţean Buzău. A fost internat în spital cu TBC, dar a fugit de frică să nu se infecteze cu SARS-CoV-2 - Adevărul

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul declarat pentru Matei Strugurel, de avocat, împotriva sentinței penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecătoriei Buzău. Judecătoria Buzău l-a condamnat pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă

Pe 10 decembrie, Matei Strugurel a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. De asemenea este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Bărbatul are un handicap psihic

În luna aprilie 2020, Matei Strugurel a fugit din spital unde a fost internat pentru că tușea puternic. Testul pentru COVID-9 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Bărbatul a fugit, însă, din spital de frică să nu ia Covid-19.

Bărbatul are handicap psihic şi a fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat. Primarul localităţii Grebănu afirmă că acesta nu stă prea mult prin localitate, călătorind prin ţară cu trenul, fără bilet, motiv pentru care la primărie au sosit mai multe amenzi pe numele său.

“Domnul trebuia să respecte decizia de spitalizare. Pentru că nu s-a prezentat la judecată, nu s-a putut lua acordul acestuia cu privire la munca în folosul comunităţii, care este o condiţie pentru a se dispune suspendarea sau amânarea pedepsei”, declara în decembrie 2020 Ştefan Boroş, purtător de cuvânt la Judecătoria Buzău, potrivit Adevărul.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Strugurel, primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Internat cu TBC, a fugit din spital de frica COVID