Antena Meniu Search
x

Principalul suspect al dublei crime de la Iaşi se plânge că a fost "umilit" de poliţişti: "I s-a spus să citească 'Baltagul' sau că i s-a pregătit deja o celulă"

Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect al dublei crime din Iaşi, ar fi fost tratat abuziv de unul dintre poliţiştii din anchetă.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 16:57

Principalul suspect al dublei crime de la Iaşi ar fi fost "umilit" de poliţişti: "I s-a spus să citească 'Baltagul' sau că i s-a pregătit deja o celulă"

Cetăţeanul marocan, care are şi cetăţenie canadiană, s-a plâns mătuşii sale de tratamentul la care este supus pe parcursul anchetei, iar femeia s-a adresat mai departe Consulatului Canadei. Potrivit Ziarul de Iaşi, reprezentanţi ai Consulatului Canadei au venit la Iaşi pentru a verifica dacă Ahmed Sami el Bourkadi chiar a fost victima unor abuzuri din partea poliţiştilor.

Ce i-ar fi spus comisarul

Comisarul incriminat de familia marocanului, dar şi de avocata acestuia, l-ar fi întrebat pe Ahmed Sami el Bourkadi ce ar face dacă ar fi lăsat pe mâna rudelor celor ucişi de el făcând o paralelă cu "Baltagul" sau i-ar fi spus acestuia că nu are nicio şansă să scape fiind deja pregătită o celulă pentru el.

"A fost pomenit şi un incident în care în momentul în care a fost adus la percheziţia informatică, unul dintre lucrătorii de poliţie delegaţi în cauză a făcut mai multe susţineri cumva neprincipiale vis-à-vis de persoana dumnealui. Ahmed Sami este vorbitor de franceză dar a înţeles parţial ce a transmis domnul comisar. Am făcut o cerere de recuzare în cauză, în cursul zilei de ieri am şi primit un răspuns de la procurorul cauzei care a răspuns că lucrurile nu se confirmă iar poliţistul va rămâne mai departe în dosar. I s-a sugerat să citească nuvela “Baltagul” sau ce părere ar avea dacă ar fi lăsat împreună cu nişte prieteni belgieni de origine marocană ai victimei, care ar dori să se răzbune. Au mai fost afirmaţii rasiale cum că toţi arabii sunt la fel.

Au mai fost răutăţi cum că ar trebui să îmi anunţ clientul că va lua pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi că i-a fost pregătită deja o celulă în Penitenciar cu cei din dosarul “Spirtul”. Aceste susţineri au fost făcute cu prilejul percheziţiilor informatice, la sediul Parchetului, în prezenţa lucrătorilor IPJ de la CRAP care îl însoţeau ca escortă, în prezența domnului informatician de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, a doamnei translator care ajunsese între timp. A relatat aceste aspecte familiei şi mătuşii lui din Canada, ea fiind cea care a sesizat Consulatul Canadei", a declarat Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami el Bourkadi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Principalul suspect al dublei crime de la Iaşi se plânge că a fost "umilit" de poliţişti: "I s-a spus să citească 'Baltagul' sau că i s-a pregătit deja o celulă"