Antena Meniu Search
x

Prinţul Charles s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis

Prinţul Charles a început azi o vizită privată în România. Şi a început-o cu un popas la Palatul Cotroceni, unde l-a avut pentru prima dat drept gazdă pe Klaus Iohannis.

Vezi și

Prinţul Charles a început azi o vizită privată în România. Şi a început-o cu un popas la Palatul Cotroceni, unde l-a avut pentru prima dat drept gazdă pe Klaus Iohannis. 

Moştenitorul Coroanei britanice revenit la Palatul Cotroceni la exact un an de la ultima sa vizită. Este însă prima dată când îl întâmpină noul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Înaltul oaspete regal a fost primit la ora 17:30. A petrecut jumătate de oră la reşedinţa prezidenţială, timp în care a stat de vorbă cu preşedintele Iohannis, în prezenţa ambasadorului britanic în România şi a altor oficiali britanici şi români.

Popasurile în România au devenit tradiţionale în programul anual al Prinţului Charles. S-a îndrăgostit de aceste locuri, în special de zonele transilvănene, încă de la prima sa vizită, în 1998. Şi de atunci s-a luptat pentru conservarea frumuseţii naturale şi a tradiţiilor din zonă.

Documentarul "Wild Carpathia" l-a transformat pe fiul Reginei Elisabeta a Doua a Marii Britanii într-un extraordinar ambasador al României şi al românilor. Iar Charles a descoperit că legătura sa cu ţara noastră nu e doar una de suflet, ci şi de sânge.

Charles vizitează anual satul Viscri, unde în 2006 şi-a cumpărat o casă, precum şi Micloşoara, unde stă la conacul contelui Kalnoki Tibor. Una dintre destinaţiile sale de suflet este şi comuna mureşeană Saschiz. Iar din 2010 prinţul deţine o proprietate şi în Valea Zălanului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prinţul Charles s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis