Antena Meniu Search
x

Procurorul din cazul de adopţie al Sorinei, fata din Baia de Aramă, ar fi comis mai multe nereguli

Procurorul din cazul de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărit penal! Potrivit unor surse, magistraţii secţiei speciale au descoperit mai multe nereguli legate de modul în care copila a fost încredinţată familiei din America. Deocamdată, fata mai rămâne în România.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 21:48

Vezi și

Procurorul din cazul de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărit penal! Potrivit unor surse, magistraţii secţiei speciale au descoperit mai multe nereguli legate de modul în care copila a fost încredinţată familiei din America. Deocamdată, fata mai rămâne în România, pentru că astăzi, dosarul ei a fost pasat la o altă instanţă, pentru a patra oară.

Procurorul general al României a transmis astăzi Curţii de Apel Craiova o completare în care sunt subliniate presupusele nereguli descoperite de secţia de investigare a infracţiunilor săvârşite de magistraţi.

În primul rând, în cazul Sorinei nici nu s-ar fi început o procedură de adopţie internaţională potrivit legii, ea a fost în procedură de adopţie internă, începând cu anul 2013, vreme de doi ani, atunci când asistentul maternal a şi semnat că este de acord cu declanşarea ei. 

După 2015, însă, Sorina ar fi fost uitată de stat până în 2017, când s-a cerut încuviinţarea adopţiei internaţionale fără însă să se mai deschidă oficial o procedură în acest sens. 

În plus, angajaţii de la DGASPC Mehedinţi ar fi falsificat declaraţia veche a asistentei maternale, trecând pe document o dată recentă, iar familia care a crescut-o pe fată nici măcar nu ar fi fost informată cu privire la prioritatea şi posibilitatea adopţiei acestui copil.

O altă neregulă este că deşi legea prevede că familia adoptatoare trebuie să petreacă 30 de zile cu minorul pentru a se stabili compatibilitatea, timpul total petrecut de fetiţă alături de soţii din America ar fi fost de 47 de ore dintre care doar 7 ore ar fi fost lăsată singură în prezenţa lor.

Procurorul general arată că, în aceste condiţii, asistentul maternal este încă în termenul legal pentru adopţie iar decizia prin care fata a fost încredinţată familiei din America ar trebui revizuită. Cazul va fi analizat mâine de Curtea de Apel din Craiova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Procurorul din cazul de adopţie al Sorinei, fata din Baia de Aramă, ar fi comis mai multe nereguli