Procurorul din cazul de adopţie al Sorinei, fata din Baia de Aramă, ar fi comis mai multe nereguli
Procurorul din cazul de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărit penal! Potrivit unor surse, magistraţii secţiei speciale au descoperit mai multe nereguli legate de modul în care copila a fost încredinţată familiei din America. Deocamdată, fata mai rămâne în România.
Procurorul din cazul de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărit penal! Potrivit unor surse, magistraţii secţiei speciale au descoperit mai multe nereguli legate de modul în care copila a fost încredinţată familiei din America. Deocamdată, fata mai rămâne în România, pentru că astăzi, dosarul ei a fost pasat la o altă instanţă, pentru a patra oară.
Procurorul general al României a transmis astăzi Curţii de Apel Craiova o completare în care sunt subliniate presupusele nereguli descoperite de secţia de investigare a infracţiunilor săvârşite de magistraţi.
În primul rând, în cazul Sorinei nici nu s-ar fi început o procedură de adopţie internaţională potrivit legii, ea a fost în procedură de adopţie internă, începând cu anul 2013, vreme de doi ani, atunci când asistentul maternal a şi semnat că este de acord cu declanşarea ei.
După 2015, însă, Sorina ar fi fost uitată de stat până în 2017, când s-a cerut încuviinţarea adopţiei internaţionale fără însă să se mai deschidă oficial o procedură în acest sens.
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
- DIICOT trebuie dea înapoi drogurile confiscate de la un cuplu. Cum s-a ajuns la premiera din justiția României
- Bogdan Peşchir rămâne în arest preventiv. Doar unul dintre judecători a considerat că trebuie eliberat
- Ce ar putea păţi românii care fac zgomot şi îşi deranjează vecinii. Măsura s-ar aplica şi la oraş şi la sat
În plus, angajaţii de la DGASPC Mehedinţi ar fi falsificat declaraţia veche a asistentei maternale, trecând pe document o dată recentă, iar familia care a crescut-o pe fată nici măcar nu ar fi fost informată cu privire la prioritatea şi posibilitatea adopţiei acestui copil.
O altă neregulă este că deşi legea prevede că familia adoptatoare trebuie să petreacă 30 de zile cu minorul pentru a se stabili compatibilitatea, timpul total petrecut de fetiţă alături de soţii din America ar fi fost de 47 de ore dintre care doar 7 ore ar fi fost lăsată singură în prezenţa lor.
Procurorul general arată că, în aceste condiţii, asistentul maternal este încă în termenul legal pentru adopţie iar decizia prin care fata a fost încredinţată familiei din America ar trebui revizuită. Cazul va fi analizat mâine de Curtea de Apel din Craiova.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰