Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de producători şi bucătari locali, întâlnire gastronomică în Bihor

Întâlnire gastronomică de proporţii în Bihor, unde sute de producători şi bucătari locali şi-au dat întâlnire la Băile Felix! Unii şi-au prezentat produsele, iar ceilalţi şi-au arătat măiestria prin preparatele pe care le-au gătit din produsele locale.

de Redactia Observator

la 20.09.2019 , 17:32

Întâlnire gastronomică de proporţii în Bihor, unde sute de producători şi bucătari locali şi-au dat întâlnire la Băile Felix! Unii şi-au prezentat produsele, iar ceilalţi şi-au arătat măiestria prin preparatele pe care le-au gătit din produsele locale. Întâlnirea a fost un bun prilej ca cele două tabere să discute despre cum pot face ca legumele, fructele şi carnea din curţile micilor producători să ajungă în meniurile restaurantelor şi pe mesele românilor.

Cârnaţi, babic, slănină, dulceţuri şi siropuri, palincă şi prăjituri după reţetele bunicii. Au fost doar câteva dintre ofertele producătorilor locali.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

În timp ce la proţap se rumenea încet viţelul, participanţii la târg au avut ocazia să guste şi deguste bunătăţile bihorene.

Şi cum desertul este o piesă importantă a oricărui meniu de la eveniment nu puteau lipsi cofetarii şi patiserii.

De la un regal al produselor tradiţionale nu putea lipsi nici băutura locală, aşa că producătorii de pălincă au împărţit cu vizitatorii creaţiile parfumate, dar puternic alcoolizate.

Din ce în ce mai multe restaurante de pe piaţa HORECA aleg să-şi alcătuiască meniul în funcţie de ceea ce găsesc în zonă, iar asta înseamnă încurajarea micilor producători.

Cu toate că mâncărurile gătite cu produse naturale şi locale sunt mult mai gustoase, bucătarii spun că există totuşi o problemă: ingredientele nu le sunt livrate în mod constant.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Sute de producători şi bucătari locali, întâlnire gastronomică în Bihor