Antena Meniu Search
x

Ce a pățit un profesor din Târgu-Jiu care a trimis pe Whatsapp poze cu subiectele de la Limba română

Un profesor de la Școala Gheorghe Tătărescu din Târgu Jiu, membru în comisia de examen pentru Evaluarea Națională 2020, s-a ales cu dosar penal după ce a făcut publice subiectele date luni elevilor la proba scrisă de Limba română.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.06.2020, 14:42

Un profesor din Târgu-Jiu care a trimis pe Whatsapp poze cu subiectele de la Limba română
Un profesor din Târgu-Jiu care a trimis pe Whatsapp poze cu subiectele de la Limba română - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Profesorul, în calitate de profesor asistent, ar fi fotografiat subiectele examenului și le-a postat pe Whatsapp.

Profesorul de 39 de ani, în calitate de profesor asistent, ar fi fotografiat subiectele examenului și le-a postat pe grupul de comunicare ( Whatsapp) al unității de învățământ, anunță IPJ Gorj.

Profesorul ar fi trimis pozele după ora 09.00, deci după începerea examenului de Evaluare Națională.

Acum, pentru fapta lui, oamenii legii i-au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Evaluarea Națională a început luni, 15 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română. La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Cum trebuiau rezolvate subiectele la Limba română

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe de vocabular pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. De asemenea, ei au avut de argumentat apartenența la genul epic a textului de la primul punct.

La Subiectul II A, elevii au făcut analiză gramaticală pe un text dat,după Ionuț Cristian Ungureanu, ”Viața de geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat la visul său adevărat - zborul”.

La punctul B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ce a pățit un profesor din Târgu-Jiu care a trimis pe Whatsapp poze cu subiectele de la Limba română