Antena Meniu Search
x

Un singur elev cu temperatura peste 37.3°C în toată țara. Ce a pățit elevul din Constanța înainte de examen

Un singur elev din toată țara a avut o temperatura peste 37.3°C. Este vorba de un elev din Constanța care s-a prezentat la examen cu branula  la mână.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.06.2020, 13:10

Un singur elev cu febră în toată țara
Un singur elev cu febră în toată țara - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Băiatul, care avea 37.6°C, a fost noaptea trecută la urgență având un episod de enterocolită.
  • În acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Băiatul, care avea 37.6°C, ar fi fost noaptea trecută la urgență, spune mama lui, acuzând un episod de enterocolită.

La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Subiectele la Română de la Evaluarea Naţională

Peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a VIII-a, susțin examenul de Evaluare Națională 2020. Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe de vocabular pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. De asemenea, ei au avut de argumentat apartenența la genul epic a textului de la primul punct.

La Subiectul II A, elevii au făcut analiză gramaticală pe un text dat,după Ionuț Cristian Ungureanu, ”Viața de geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat la visul său adevărat - zborul”.

La punctul B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Calendarul examenului de Evaluare națională 2020

Conform calendarului de examene, luni, elevii de clasa a VIII-a vor susţine luni proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 19.00, şi pe 23 iunie, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un singur elev cu temperatura peste 37.3°C în toată țara. Ce a pățit elevul din Constanța înainte de examen