Antena Meniu Search
x

Puhoi de oameni la aprinderea luminiţelor de sărbători din Braşov şi deschiderea Târgului de Crăciun. Piaţa Sfatului, umplută până la refuz

Seară de basm în Piaţa Sfatului din Braşov. Mii de localnici şi de turişti au participat, joi seară, la festivitatea de aprindere a iluminatului festiv. Odată cu luminiţele s-a deschis şi Târgul de Crăciun din municipiu, transmite news.ro. Tot joi a fost deschis şi sezonul de schi în Poiana Braşov, prima zi de practicare a sporturilor de iarnă fiind marcată şi de primele accidente produse pe pârtii.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 21:51

Mii de braşoveni şi turişti au umplut până la refuz Piaţa Sfatului şi străzile adiacente, pentru a număra secundele până la momentul în care sute de mii de luminiţe au anunţat începutul sărbătorilor de iarnă la Braşov.

"Primele luminiţe care au anunţat «Decembrie de poveste la Braşov» au fost cele peste 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Alte sute de mii de luminiţe s-au aprins în centrul Braşovului. Din 6 decembrie, odată cu deschiderea patinoarului din Piaţa Sf. Ioan, 1,2 milioane de luminiţe vor anunţa venirea Crăciunului în oraşul nostru", anunţă Primăria Braşov.

Cum va face primăria economie de energie electrică

Ceremonia de aprindere a iluminatului festiv a fost precedată de un show cu lasere, iar după aprindere luminiţelor, în centrul vechi al oraşului Horia Brenciu a susţinut un concert. Pentru a reduce consumul de energie electrică, în unele zone luminiţele de sărbători vor fi oprite pe timpul nopţii, în intervalul orar 1.00 - 6.00, iar în centrul istoric, în acelaşi interval, va fi redus fluxul luminos.

Pe acelaşi subiect

Primăria anunţă că "va rezulta astfel o reducere cu 41% a consumului de energie electrică". 

Cel mai mare târg de Crăciun pe care Braşovul l-a avut 

Tot joi şi-a deschis porţile şi cel mai mare târg de Crăciun pe care Braşovul l-a avut până acum, cu 62 de căsuţe şi tot de joi sunt practicabile spoturile de iarnă în Poiana Braşov.

Salvamontiştii anunţă că, în prima zi a sezonului de schi, au avut loc şi accidente pe pârtii. Şase persoane s-au accidentat, trei dintre acestea fiind trimise cu echipaje SMURD către spitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Puhoi de oameni la aprinderea luminiţelor de sărbători din Braşov şi deschiderea Târgului de Crăciun. Piaţa Sfatului, umplută până la refuz