Antena Meniu Search
x

Video Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi

Procurorii cer închisoarea pe viaţă pentru bărbatul din Botoşani, care şi-a violat şi ucis nepoata de opt ani. Individul a recunoscut totul la audieri şi spune că regretă ce a făcut dar dă vina pe băutură pentru faptele cumplite. Agresorul are un trecut violent, iar vecinii cred că tragedia putea fi prevenită, dacă autorităţile interveneau la timp.  

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 14:14

Reporter: Ai vrut s-o omori?

Criminal: Nu!

Reporter: Dar ce ai vrut să-i faci?

Vezi și

Criminal: Băutura e de vină!

Pe acelaşi subiect

Reporter: De ce te-ai ascuns de poliţie?

Criminal: Ştiam că o să mă prindă.

Reporter: Unde te-ai ascuns?

Criminal: Într-o pădure.

Flancat de poliţişti, ucigaşul fetiţei de opt ani, unchiul ei, încearcă o explicaţie pentru faptele cumplite. Rapotul legiştilor e cumplit: copila a fost violată şi apoi ucisă.  

Prim procuror Botoșani, Valeriu Chihaia: A fost omorâtă prin sugrumare. Există multe urme de violenţă. 

Procurorii spun că individul era atât de beat, încât nici în momentul în care l-au încătuşat, la aproape 16 ore de la crimă, nu putea vorbi limpede. Şi-a amintit totuşi ce a făcut.

Gireada Dodiță Ilinca, avocat din oficiu: A menţionat că regretă cele întâmplate şi este dispus să suporte toate consecinţele faptelor pe care le-a săvârşit.

Părinții au trimis-o pe fetiţă vineri la casa bărbatului, aflată în aceeaşi curte, ca să ia o cratiţă. După câteva ore a fost găsită moartă, la marginea unei păduri. 

Tatăl criminalului: Avem 30 de metri între noi, cine a crezut că ...niciodată, n-ai cum să crezi aşa ceva. Nu îmi vine să cred că băiatul meu a putut să facă o asemenea...Nu mă aşteptam.

Reporter: Ce pedeapsă credeţi că ar merita?

Tatăl criminalului: Capitală. Ăştia nu sunt oameni care se mai pot întoarce în societate. Era mai retras de felul lui. Nu era aşa cu noi, să stea, să vorbească. Cred că băutura l-a împins să facă chestia asta, mai ales nepoata lui.

Vecin: A mai avut probleme aici cu o vecină. Femeia în vârstă, singură, el a venit şi a strâns-o de gât, voia să-i dea banii. Poliţia a venit şi nu s-a luat nicio măsură, dacă se luau, poate nu se întmpla nimic acum.

Individul e anchetat acum pentru omor calificat, viol şi sechestrare. Pentru faptele sale poate primi închisoare pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi