Antena Meniu Search
x

Zeci de raţe găsite moarte în Parcul Bordei din Capitală. Substanţa toxică folosită la deratizare le-a otrăvit

Dezastru în Parcul Bordei! Zeci de raţe au murit după ce ar fi mâncat otravă pentru şoareci. O firmă de salubritate a împrăştiat substanţa toxică acum o lună, într-o zonă frecventată şi de multe familii cu copii. Primăria Capitalei caută vinovaţi, în timp ce un fost senator a făcut plângere penală.

Vezi și

Dezastru în Parcul Bordei! Zeci de raţe au murit după ce ar fi mâncat otravă pentru şoareci. O firmă de salubritate a împrăştiat substanţa toxică acum o lună, într-o zonă frecventată şi de multe familii cu copii. Primăria Capitalei caută vinovaţi, în timp ce un fost senator a făcut plângere penală. Otrava ar fi ucis şi câteva veveriţe. 

Zeci de raţe au fost găsite moarte pe lac. Ar fi mâncat otrava folosită pentru deratizarea zonei. 

MARIUS MARINESCU, fost senator:

Am chemat autoritatea sanitar-veterinară, pe cei de la Primărie, au venit la faţa locului, au strâns raţele, au luat probe. Vorbim de un dezastru ecologic.

O firmă de salubritate contractată de Primăria Capitalei ar fi făcut deratizarea acum o lună. Cei care au împrăştiat otrava pentru şoareci urmează să fie, acum, verificaţi, la solicitarea Primarului General, care a trimis Corpul de Control să declanşeze anchetă. Substanţa toxică ar fi făcut mai multe victime. 

"La solicitarea Primarul General, Gabriela Firea, Corpului de Control al Primarului a declansat de urgenta o ancheta interna care sa stabileasca cauzele si responsabilii acestei situatii. Imediat dupa finalizarea anchetei, concluziile si masurile luate vor facute publice", transmite Primăria Generală.

MARIUS MARINESCU, fost senator:

Cutiile în care se afla otrava au fost găsite goale, au mai murit şi nişte veveriţe. Noi bănuim că asta este cauza.

Fostul senator Marius Marinescu a depus o plângere penală pentru cruzime împotriva animalelor. 

MARIUS MARINESCU, fost senator:

Se va mai deschide un dosar penal şi cu privire la faptul că apa este infestată şi pune în pericol sănătatea publică, aici venind multe persoane, mai ales în weekend.

Otrava pentru şoareci este cel mai adesea colorată şi i-ar putea atrage uşor pe copii. Efectele ar fi devastatoare. 

RADU TINCU, medic toxicolog

Dacă cantitatea ingerată de substanţă radicidă este mare, ea poate produce acelaşi efecte cum produc şi animalului. Adică să producă hemoragii. Substanţele radicide, ingerate într.o cantitate mare, pot să te ucidă.

În ultimii ani, mai mulţi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu otravă pentru şoareci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Zeci de raţe găsite moarte în Parcul Bordei din Capitală. Substanţa toxică folosită la deratizare le-a otrăvit