Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legiștii au decis să refacă testele ADN în cazul fragmentelor de oase găsite la Caracal

Răsturnare de situaţie în cazul crimelor din Caracal! Legiştii vor să refacă testele ADN pe oasele găsite până acum. Medicii de la INML spun că nu au o concluzie finală şi toate rapoartele trimise anchetatorilor sunt preliminare.

de Redactia Observator

la 20.08.2019 , 19:36

Răsturnare de situaţie în cazul crimelor din Caracal! Legiştii vor să refacă testele ADN pe oasele găsite până acum. Medicii de la INML spun că nu au o concluzie finală şi toate rapoartele trimise anchetatorilor sunt preliminare. Criminaliştii iau în calcul varianta unei a treia victime, pentru că au găsit un cercel şi o geantă care nu aparţin nici Alexandrei şi nici Luizei. În casa lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au descoperit un perete proaspăt tencuit.

Curtea lui Gheroghe Dincă arată pe zi ce trece ca un şantier arheologic. Criminaliştii sapă centimetru cu centimetru, în timp ce suspectul asistă de la umbră la cercetări. Din când în când, este adus în diferite locuri de pe proprietatea lui şi confruntat cu probele. 

Anchetatorii au venit dis de dimineaţă, din nou, la casa lui Gheorghe Dincă. Au luat cu ei aparatul georadar cu care urmează să scaneze casa, dar şi restul curţii. Chiar în aceste momente se află undeva în partea din spate a proprietăţii lui Gheorghe Dincă. Fac săpături în locurile în care aparatul a detectat obiecte ascunse sub pământ. 

Vezi și

După ce va scana întreg terenul de aproximativ 2000 de metri pătraţi, aparatul va fi folosit şi în casă, unde se vor verifica podeaua şi pereţii. Camerele în care au fost ţinute fetele vor fi cercetate la milimetru. Georadarul va ajunge şi în beci, unde anchetatorii au descoperit tencuială proaspătă pe unul dintre pereţi. Vor să vadă dacă se ascunde ceva în spatele acestuia sau în şanţul despre care au crezut iniţial că este un tunel.

Procurorii DIICOT anunţă că le-au trimis ieri noi probe legiştilor, fără a preciza însă despre ce este vorba.

Între timp, însă, INML spune că testele ADN pe oasele descoperite până acum vor fi reluate. 

"Pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare", au transmis specialiştii de la "Mina Minovici", a fost mesajul transmis de specialiştii INML, fără a preciza dacă este vorba de oasele din butoi sau de cele găsite ulterior în pădure.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cazul rămăşiţelor din lizieră, nu s-a identificat niciun profil ADN. 

Unchiul Alexandrei face acuzaţii grave. 

"Oameni buni, mi-e greaţă şi scârbă. DIICOT este pregătit să o declare decedată pe Alexandra şi astfel să oprească orice căutare a ei şi a oricărui clan de pe acolo. INML se joacă cu soarta familiilor şi face jocul sistemului pregătit să declare orice i se cere pentru a stopa acest caz" a fost reacţia lui Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei. 

Situaţia se complică cu atât mai mult cu cât, procurorii au pe mână o geantă albastră şi un cercel găsite în maşina lui Gheroghe Dincă pe care nici familia Alexandrei, nici cea a Luizei nu le recunosc. Asta îi duce pe anchetatori pe pista unei a treia victime. 

La Poliţia din Caracal, continuă audierea vecinilor şi prietenilor lui Gheorghe Dincă. Unul dintre ei afirmase că Alexandra nu este moartă şi că a văzut-o într-o maşină, care a ieşit prin spatele casei. Acum însă individul nu mai recunoşte nimic din ce a spus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Legiștii au decis să refacă testele ADN în cazul fragmentelor de oase găsite la Caracal