Antena Meniu Search
x

Regina-mamă Elena, repatriată vineri. Sicriul va fi depus la Curtea de Argeș

Regina-mamă Elena, mama Regelui Mihai, e repatriată vineri, pe 18 octombrie, în România. Evenimentul e marcat cu o serie de ceremonii solemne, care se desfășoară de la Aeroportul Otopeni, până la Curtea de Argeș.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 16.10.2019, 01:33

Noua Catedrală de la Curtea de Argeș
Regina-mamă Elena e repatriată în România, iar sicriul va fi depus în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș - Face to Face via Hepta

Regina-mamă Elena, mama Regelui Mihai, e repatriată vineri, pe 18 octombrie, în România. Evenimentul e marcat cu o serie de ceremonii solemne, care se desfășoară de la Aeroportul Otopeni, până la Curtea de Argeș.

Sicriul cu trupul Reginei-mamă Elena va fi adus vineri dimineață pe Aeroportul Otopeni, unde va avea loc un ceremonial militar și religios, la care însă nu are acces publicul. Vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România, se afirmă într-un comunicat al Familiei Regale.

Programul ceremoniilor de vineri

- ora 11.00: aducerea sicriului pe Aeroportul Otopeni, unde sunt oficiate ceremonii militare și religioase

- ora 11.45: cortegiul funerar pleacă de pe Aeroportul Internațional către Palatul Elisabeta

- orele 12.00 - 12.45: sicriul Reginei Elena e depus în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, iar la catafalc se vor reculege membrii Familiei Regale. Publicul are acces în fața Palatului Elisabeta,

- orele 12.45: cortegiul funerar pleacă spre Curtea de Argeș. Nu se va opri în cursul călătoriei, dar va încetini în localități, transmite Familia Regală.

- ora 13.00: convoiul ajunge la Chitila

- ora 13.45: cortegiul funerar trece prin Titu

- ora 14.10: se ajunge în Găești

- ora 14.40: convoiul cu sicriul Reginei Elisabeta intră în Topoloveni

- ora 15.05: cortegiul intră în Pitești și se îndreaptă spre centrul orașului

- ora 16.00: cortegiul intră în Curtea de Argeș, destinația finală

În comunicat, Familia Regală precizează că Majestatea Sa Margareta și-a dorit ca, în mod simbolic, plecarea către Curtea de Argeș să fie de la Palatul Elisabeta, de unde, în decembrie 1947, Regele Mihai și mama sa au fost forțați de comuniști să plece. "Se închide astfel un cerc al istoriei, deschis dureros acum 71 de ani", a mai spus Familia Regală.

Regina Mamă Elena a murit în 1982 la Lausanne, în Elveția. În urma repatrierii, va fi înmormântată alături de fiul său, Regele Mihai. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, la ora 12.00, în Noua Catedrală din Curtea de Argeș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Regina-mamă Elena, repatriată vineri. Sicriul va fi depus la Curtea de Argeș