Antena Meniu Search
x

Românul care a dus tricolorul românesc tocmai în Tonga

Un român a dus tricolorul în cea mai îndepărtată insulă din oceanul Pacific, TOnga. Aici, câţiva băştinaşi au vopsit o sută una nuci de cocos în culorile tricolorului. Isprava face înconjurul Internetului.

de Redactia Observator

la 01.12.2019, 23:56

Vezi și

Un român a dus tricolorul în cea mai îndepărtată insulă din oceanul Pacific, TOnga. Aici, câţiva băştinaşi au vopsit o sută una nuci de cocos în culorile tricolorului. Isprava face înconjurul Internetului şi a fost distribuită pe reţelele de socializare de mii de conaţionali care muncesc peste graniţe. E acelaşi român pe care l-aţi cunoscut anul trecut în cadrul campaniei Observator Reunim România şi care a dus tradiţiile noastre în Bangladesh.

Suntem în Tonga, o ţară insulară din Pacific aflată la peste 16 mii de kilometri distanţă de România. Aici, mai mulţi tineri au vopsit în culorile drapelului românesc o sută una nuci de cocos. Câţi ani au trecut de la Marea Unire. 

Cum a ajuns tricolorul românesc la celălalt capăt al Pământului? Răspunsul este la Iulian Manole, un conaţional stabilit în Australia de 3 decenii şi care şi-a făcut prieteni în cele mai exotice ţări din lume. L-am cunoscut anul trecut, în cadrul campaniei Observator, Reunim România. Atunci sărbătoream Centenarul Marii Uniri, iar Iulian a dus tricolorul şi tradiţiile noastre tocmai în Bangladesh.

Apoi, a pus la cale o supriză pentru toţi românii plecaţi la muncă în străinătate. O filmare cu nuci de cocos tricolore, în Insulele Samoa.

Pentru anul viitor, Iulian se gândeşte deja la o altă insulă şi la un alt scenariu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iulian Manole a sărbătorit Ziua Naţională alături de câţiva români stabiliţi în Melbourne. Cu mici, langoşi şi muzică populară. În Australia trăiesc peste 100 de mii de conaţionali care lucrează în construcţii pe piaţa imobiliară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Românul care a dus tricolorul românesc tocmai în Tonga